Maraton naaseb kuldaegadesse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maraton 1980. aastatel
Tartu maraton 1980. aastatel Foto: Eesti Filmiarhiiv

Sel hooajal stardib Tartu suusamaratonil koos põhisõitudega esimest korda Tartu Maraton Vintage.

«Anname võimaluse minna rajale retrovarustusega selliselt, et see ei hakka otseselt takistama liikumist,» rääkis suusamaratoni peakorraldaja Indrek Kelk.

Tänapäeva klassikajäljed ei võimalda vanaaegsete puusuuskadega suusatada, ilma et raja külgedesse ei takerdutaks. Selle vältimiseks hakkab rajal olema vähemalt üks suusajälg tavapärasest sedavõrd palju laiem, et seal on võimalik sõita klassikalise puusuusaga kuni tänapäevaste suuskadeni välja.

Ajastu, mida korraldajad suusavarustuse ja riietusega peegeldada tahavad, jääb eelmisesse sajandisse. Võib aga valmis meisterdada või soetada veelgi vanema suusavarustuse. «Vana suusa ja sinna juurde kuuluva ajastu riietusega maratonile tulek on elamus, mida tahame pakkuda inimestele, kellele tavalise plastiksuusaga sõitmine on liiga igapäevane ja vähe emotsioone pakkuv,» ütles Kelk.

Vintage-suusatajad lähevad rajale koos põhidistantside (63 ja 31 km) suusatajatega. Neil on eraldi stardigrupp. Kui suusatajal on varasemate tulemuste põhjal õigus startida eestpoolt, on tal seda võimalik soovi korral ikkagi teha.

Osalejatel on eraldi ajastutruud stardinumbrid ja finišis ootab vastava kujundusega diplom. Lisaks loositakse retrosõitjate vahel välja auhindu.

Tartu maratoni korraldajad on kohal ka homsel suusalaadal Lõunakeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles