Volikogu kiitis heaks sihtasutuse Haanjamaa Sport asutamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haanja puhke- ja spordikompleksi tegevust hakkab koordineerima sihtasutus Haanjamaa Sport. FOTO: Külli Leola/Võrumaa Spordiliit
Haanja puhke- ja spordikompleksi tegevust hakkab koordineerima sihtasutus Haanjamaa Sport. FOTO: Külli Leola/Võrumaa Spordiliit Foto: Külli Leola/Võrumaa Spordiliit

Rõuge vallavolikogu kinnitas 20. novembril sihtasutuse Haanjamaa Sport asutamise. Sihtasutuse eesmärk on arendada mitmekülgsete tegevusvõimalustega Haanja spordi- ja puhkekeskust.

Haanjamaa Spordi loomine on olnud päevakorral juba enne haldusreformi, mil sellega alustas endine Haanja vallavalitsus. Toona valdade ühinemise perioodi jäänud asutamisprotsess kulges rutakalt, mistõttu tuli tänavu suvel uuesti alustada.

Rõuge vallavanem Mailis Koger peab sihtasutuse loomist väga vajalikuks. «Haanjamaa Spordi asutamine on märgilise tähendusega: see on oluline lüli Rõuge valla spordi ja vaba aja veetmise arengus. Sihtasutus võtab enda alla kogu Haanja puhke- ja spordikompleksi arendamise ning haldamise.»

Volikogu kinnitas asutuse põhikirja, määras juhatuse ning nõukogu liikmed. Tööd hakkab juhatuse liikmena koordineerima Marko Palo, kes on vallavalitsuse kultuuri- ja spordispetsialist. Nõukogu liikmeteks määrati Aare Eiche Haanja suusaklubi esindajana, Hillar Zahkna spordiühingu Võru Biathlon esindajana, Merike Õun Võrumaa Spordiliidu esindajana, Mailis Koger ja Marju Kõva Rõuge vallavalitsuse esindajatena ning Aigar Kalk vallavolikogu esindajana. Nõukogu valib esimehe oma esimesel koosolekul.

Haanja puhke- ja spordikeskus asub Haanja külas. Selle radadel saab erisuguste harrastuste ja treeningutega tegeleda nii suvel kui ka talvel.

Lähiaastatel on keskust ootamas oluline areng. Piirkondliku konkurentsivõime tugevdamise meetme toel rajatakse keskusesse kahe kilomeetri pikkune ja 4,5 meetri laiune valgustatud kergliiklustee, kunstlume tootmissüsteem ning asfaltkattega plats kunstlume ladustamiseks.

Samuti tuleb uuendusi lasketiiru stardi- ja finišialal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles