Lõuna-Eestis on tänavu tabatud üle 1700 joobes juhi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikolonelleitnant Alvar Pähkel loodab, et inimesed jagavad tähelepanekuid liiklusohtlikke manöövreid tegevatest autojuhtidest aktiivselt.
Politseikolonelleitnant Alvar Pähkel loodab, et inimesed jagavad tähelepanekuid liiklusohtlikke manöövreid tegevatest autojuhtidest aktiivselt. Foto: Postimees

Sel aastal on politsei Lõuna prefektuuri tööpiirkonnas tabanud üle 1700 joobes juhi, neist 333 tähelepanelike liiklejate kaasabil.

«Kahtlasi manöövreid tegev autojuht ei ole tingimata joobes, kuid tema sõidustiil võib viidata ka mistahes muule ohule. Olgu selleks väsimus, kõrvalised tegevused või puudulik sõiduoskus. Helistajate abil oleme tihti saanud ka sellistele rikkumistele reageerida ning ohtu ennetada,» ütles politseikolonelleitnant Alvar Pähkel ning palus inimesi veelgi aktiivsemalt liiklusohtlikke manöövreid tegevatest autojuhtidest teada andma.

Kui mullu põhjustas joobes juht kuues Lõuna prefektuuri tööpiirkonda jäävas maakonnas 107 avariid, siis tänavu on olnud 90 sellist liiklusõnnetust.

Võru-, Põlva- ja Valgamaal on tänavu joobes juhte tabatud kokku 576, neist helistajate abiga 86. Mullu olid need arvud vastavalt 650 ja 88.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles