Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõlliste vallas asuv Jaanikese motokeskuse omandas enampakkumisel A. K. A. Property Management Group OÜ. Selle juhatuse liikme Arvet Kuuse sõnul tahetakse vanu hiilgeaegu taastada.

Reedel, 25. novembril käis tõrvalane Boris Kull Tallinnas Stenbocki majas, kus võttis peaministrilt vastu kõrge aumärgi.

Nädalavahetusel Eestisse jõudnud tugev tormituul ei jätnud puutumata ka Valgamaad.

Möödunud nädala lõpus kogunesid Hummuli valla elanikud kohaliku kultuurimaja saali, et tähistada koduvalla 20. aastapäeva. Alus pandi ka uuele traditsioonile.

Reedene turismi aastaseminar Tehvandi spordikeskuses tipnes tublimate tunnustamisega. Taoline ettevõtmine oli maakonnas esmakordne.

Valga advendikontserdi sisustasid esmakordselt rahvatantsijad ja bigbänd. Kes esimesele advendikontserdile Valga kultuurikeskusse läks, väike kahtluseuss hinges – ega linna täiskasvanud rahvatantsijate esimene talviste pühade ootamist märkiv ühisüritus liiga jõulukaugeks jää –, pidi tunnistama eelarvamuste paikapidamatust.

Valga kunstikuu on alati alanud suurejooneliselt, lõppenud aga märkamatult. Seekord pandi sellele aga uhke punkt Tartu kahe koori – naiskoori Emajõe Laulikud ja Tartu Akadeemilise Meeskoori – kontserdiga «Talve ootuses».

Pimedate Ööde Filmifestival, mis toimub 15. korda, tuleb ülehomme Valka viie väärtfilmiga.

Kuigi esimene advendipühapäev oli seekord pigem hilissügise kui talve nägu, süttisid advendituled Tõrvas efektse tseremoonia käigus rohkete pealtvaatajate osalusel. Valgamaalane annab ülevaate ka advendiaja tulekust Otepääle ja Valga linna.

Valgamaa naisteühenduse kokkusaamisel kuuldi Valga maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhatajalt Kalle Visterilt, et haridusministeeriumi nägemuse kohaselt jääks maakonda vaid üks gümnaasium, juba õige pea aga sulgeb uksed sanatoorne kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles