Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Kolmeaastane Jan on rõõmus Tõrva poiss, kes õpib aga alles kõndima, sest tema paremas kehapooles on lihaspinged. Pere otsib võimalusi taastusraviks.

Pühapäevani kestev Valga PÖFF sai piduliku avapaugu neljapäeval, kui linastus film «Habemus Papam – meil on paavst».

Valga kultuuri- ja huvialakeskus korraldab juba 7. aastat jõulupeo lasterikastele peredele. Peresid aidata ja
lastele jõulurõõmu tuua saavad kõik.

Valgalane Irina Funk on hädas soojuspumbaga ega ole ka kuskilt abi saanud. Müügifirma esindaja väidab, et pump on töökorras ning probleemid tulenevad kliendi põikpäisusest.

Sangaste valla kodanik Heino Kängsepp on nördinud, et valla ilusast keskusest ametnikud kaugemale ei näe. Mitu olulist hoonet on mehe sõnul vallas väga kehvas seisus.

Kaitseminister Mart Laar kinnitas kolmapäeval Valgas toimunud kodanikupäeva konverentsil, et tunneb rõõmu kaitsekulutuste suurenemise üle.

Valgas on nüüd taas noortevolikogu. Sinna pääses 26 kandidaadist 21. Valga kultuuri- ja huvialakeskuse noorsootööjuht ning noortevolikogu mentor Lauri Drubinš on kandideerinute arvuga rahul.

Üleeile Valgamaa kutseõppekeskuses toimunud osaluskohvikus arutasid noored ja poliitikud tervise, tööhõive, vabatahtlikkuse ja palju muu üle. Selgus, et noored tahavad järjest enam sõna sekka öelda.

Õnne Paimre pälvis hiljuti Kuigatsi mõisa pargi ja sõiduhobuste talli korrastamise ning hooldamise eest muinsuskaitse tänukirja ja eripreemia. Puka valla 2010. aasta külatäht valutab südant maa- ja külaelu pärast.

Motokrossihooaeg on selleks korraks läbi. Valgas tegutseva motoklubi Karmid Karlid koordinaatori Teresa Sale sõnul võib klubi sellega rahule jääda, muret teeb aga koduraja puudumine.

Talvised laternamatkad loovad jõulumeeleolu. «Juba teist aastat viime läbi talviseid laternamatku, mis rahva seas tuntust kogunud ning meilegi üllatuseks populaarseks muutunud,» ütles Vapramäe-Vellavere-Vitipalu SA projektijuht Triinu Pertels.

Keskkonnainspektsiooni Lõuna regiooni Valgamaa büroos registreeriti tänavu üheksa kuuga 116 rikkumist. Neist kolmega kaasnes ka keskkonnale tekitatud kahju, mis ulatus kokku 7537,60 euroni.

Valgamaal Koorkülast kolm kilomeetrit lõuna poole asub künklikus moreenmaastikus Koorküla Valgjärv. Sellega on seotud rohkesti uskumusi ja legende, mida jagab lugejatega kunagine valgalane Arvi Liiva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles