Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Uuel aastal viiakse hoolekandeteenuse osutamine Valgas üle ühelt asutuselt teisele. Nii tekib Valga haiglasse hoolekandeosakond ning MTÜ Valga Hoolekandekeskus likvideeritakse.

Kahe nädalaga kogunes Tõrva poisile Janile taastusraviks 2700 eurot. Annetuste kogumine tipnes laupäevase heategevuskontserdiga «Usun inimeste headusesse», mis toimus Tõrva kirik-kammersaalis kolmandat korda.

Reedesel volikogu istungil andis Valga linnapea Kalev Härk ülevaate linnaametite oktoobri-novembri tööst. Kehtestati ka Säde pargi detailplaneering ning jutuks tulid lisatasudki.

Kuigi riigimetsa majandamise keskus (RMK) on taas välja kuulutanud juhendatud kuuseretked, mida RMK spetsialistid ajavahemikus 16.–22. detsember läbi viivad, Valgamaal tänavu neid retki ei toimu.

Lätis ringlevad jutud Swedbanki raskustest. Swedbanki Valga, Tõrva ja Otepää kontori juhataja Anni Lillepea kinnitas, et maakonna rahvas ei ole naabrite paanikaga kaasa läinud ja selleks pole ka põhjust.

Helme käsitööseltsing korraldas kohalikus päevakeskuses järjekordse näituse aasta jooksul valminud töödest.
Traditsioonilise näputöö kõrval oli väljas ka keraamikat ja mitmesuguseid suveniire.

Reedel kogunes Sangaste seltsimajja üle saja maakonna põllumehe. Meenutati põllumeeste liidu loomislugu, tänati asutajaid ja edukaid põllumehi ning peeti maha tore maapidu.

Oma 13. hooajal jõudis Eesti osavõtjaterohkeim mälumänguturniir Maakilb 10. detsembril esmakordselt Pukka. Hästi esinesid Otepää mälumängurid.

Jõuluetendus «Väike prints tahab koju», mis etendus pühapäeval Tõrva noortekeskuses, aitas täiskasvanud vaatajatel mõista, kui oluline on lapsi kuulata ja nendega arvestada.

Valga keskraamatukogu lastekirjanduse osakond korraldas traditsioonilise maakondliku jõululuuletuste lugemise konkursi. Koolid näitasid üles suurt huvi ja tõid lausa kuuskümmend last võidu lugema.

Otepää muusikakooli jõulukontserdil esinesid kõikide erialade solistid ja ansamblid. Repertuaar oli mitmekülgne, hõlmates endas väga tuntud ja vähe tuntud teoseid klassikalisest muusikast. Mille üle rõõmustas muusikakooli direktor Tuuli Vaher?

Valga kolmanda advendikontserdi kava oli laululis-tantsuline. Esinejaid juhendasid Eeva Tammemägi, Salme Abolkaln, Kati Tamm, Marika Sillaots, Eve Lahesoo ja Maarika Reinhold.

Tarbijalugu räägib, et kodu ehtimine on rõõm nii suurtele kui väikestele – jääb vaid otsustada, kas osta uhke ehe või see hoopis oma kätega valmis teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles