Küsimus-vastus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Sotsiaalkindlustusameti avalike suhete juht Elve Tonts
Sotsiaalkindlustusameti avalike suhete juht Elve Tonts Foto: Erakogu
Kas pensionärid peaksid pensioni kättesaamise pärast muretsema?

«Pensionärid, kelle avaldus pensioni, toetuse või hüvitise väljamaksuviisi kohta alates 1. veebruarist on pensioniametile esitatud, ei pea muretsema.



Kinnitame, et inimesed, kes taotlesid pensioni, toetuse või hüvitise kandmist panka riigi kulul tema enda või teise isiku arveldusarvele või posti teel kojukandena isiku enda kulul, muretsema ei pea. Need avaldused on menetletud, nendega on kõik korras ja pensioniamet sellest inimesi eraldi ei teavita.



Teine lugu on avaldustega, kus taotletakse pensioni kojukannet riigi kulul. Sel juhul pensioniametid teavitavad iga inimest eraldi: nii neid, kelle jaoks vastus on jaatav, kui ka eitava vastuse saajaid. Viimasel puhul kindlasti ka kirjalikult.



Puuetega inimeste toetuste osas pingutame selle nimel, et need võimalikult kiiresti välja maksta. Puude korduvekspertiisi taotlejatele, kellel eelnevalt oli määratud keskmine puue ja esmakordsetele taotlejatele tuvastatakse jaanuaris esmajärjekorras puude raskusaste, misjärel makstakse puudetoetus erakorralise väljamaksena miinimumsummas 260 krooni.»

Tagasi üles