Ohtlik torn peaks uuendatama järgmise aasta lõpuks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Rebasemõisa vaatetorni konstruktsioonid on pehkinud ja torn inimestele ohtlik.
Rebasemõisa vaatetorni konstruktsioonid on pehkinud ja torn inimestele ohtlik. Foto: Erakogu

Valga vallas asuv Rebasemõisa vaatetorn on kehva seisukorra tõttu juba kaks aastat külastajatele suletud. Riigimetsa majandamise keskus (RMK) loodab torni 2020. aasta lõpuks rekonstrueerida.

Hoolimata sellest, et ligipääs 30 meetri kõrgusesse torni on piiratud, on inimesed sinna hiljuti roninud. Hiljuti sai ligipääsu piiramise vajaduse asjus kodaniku murekirja ka Valga vallavalitsus. RMK Lõuna- Eesti piirkonnajuht Tarmo Denks lausus, et keskus on teadlik torni olukorrast ning külastajate teavitamiseks on info paigaldatud Rebasemõisa parklasse. Samuti vaatetorni üles mineva teise platvormi trepi juurde ning info on üleval ka internetis. Trepp juurdepääsuks esimesele platvormile on eemaldatud, teise platvormi trepi ülespääs on suletud risti ees olevate laudadega ning ülesmineku selgemaks piiramiseks on ette paigaldatud ka ohuala tähistav kilelint.

Ajavahemikul 8.–13. august on aga lõhutud eest piiravad lauad ning teavitav silt, eemaldatud on ka kilelint. Alumise platvormi ette on veetud torni lähedalt rajalt kolme meetri pikkune pink ning torni tagant varasemalt ära lõigatud trepi osa, mille pealt on ronitud torni esimesele platvormile.

Denksi sõnul said teisipäeval ära lõigatud ka torni teise platvormi trepi astmed.

Vaatetorni remonditööde täpset lõppu ja lõplikku maksumust on Denksi sõnul raske praegu öelda, kuna see sõltub veel hangete läbiviimisest. «Aga loodame, et see valmib 2020 aasta lõpuks.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles