Vallavanemaga seotud valimisliit arutab Otepää tulevikku (2)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Valimisliidu Ühinenud Kogukonnad üks eestvedajatest Rein Org.
Valimisliidu Ühinenud Kogukonnad üks eestvedajatest Rein Org. Foto: Arvo Meeks

Täna õhtul saab Sangastes kokku Otepää vallas võimul olev valimisliit Ühinenud Kogukonnad, kelle esinumbri Kaido Tambergi pidas keskkriminaalpolitsei sel nädalal 48 tunniks kinni.

Valimisliidu liikmetele meilitsi saadetud kutses öeldakse muu hulgas, et «palun andkem teada, kes kindlasti osaleb reedesel ekvaatoriüritusel ja kes kindlasti osaleda ei saa. Saame siis ka otseallikatest kõige värskemat infot tänaste uudiste kohta».

Valimisliidu üks eestvedajatest Rein Org ütles Lõuna-Eesti Postimehele, et tegemist on valimisliidu korralise kokkusaamisega ning arutatakse Otepää valla olevikku ja tulevikku. «Kuivõrd viimaste päevade sündmused on olnud reljeefsed, võib arvata, et räägitakse ka vallajuhtide viimastest seiklustest,» ütles Org. «Kaido Tamberg on lubanud kokkusaamisel osaleda. Kokkusaamine oli planeeritud enne neid põrutavaid uudiseid.»

Sel teisipäeval pidas keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo kuriteos kahtlustatavatena kinni Otepää vallavanema Kaido Tambergi ja abivallavanema Kajar Lepiku ning veel kaks inimest. Politsei esitas kahtlustatavatele esialgsed kahtlustused omastamist käsitleva paragrahvi järgi. Ühele kahtlustatavale esitati kahtlustus ka usalduse kuritarvitamist käsitleva paragrahvi järgi.

Pärast kinnipidamisi teostati läbiotsimised kahtlustatavate töö- ja elukohtades ning nendega seotud äriühingutes. Kriminaalmenetluse käigus kontrollib politsei muuhulgas ühe kinnistu ja Sangaste lossi omandisuhetega seotud tehinguid ning kokkuleppeid, on prokuratuur teatanud.

Kriminaalmenetlus on algusjärgus ja kahtlustuste kontrollimiseks kogub politsei veel täiendavaid tõendeid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles