Tuul püsib tugevana mitu päeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tänane torm võib põhjustada ka palju elektrikatkestusi.
 
Tänane torm võib põhjustada ka palju elektrikatkestusi.  Foto: Marko Saarm

Ilmateenistus andis kogu Eestile tänaseks järjekordse tormihoiatuse. Tuul peaks tugevana püsima nii täna kui ka homme.

Teisipäeval suundub madalrõhkkond Norra merelt Barentsi merele ja selle hiiglasliku madalrõhuala lõunaservas paisub tuul väga tugevaks. Puhangud ulatuvad sisemaal üle 15, rannikul üle 20 m/s.

Päeval jõuab vihmasadu Loode-Eestisse ja laieneb õhtuks kõikjale ning sekka võib ka lörtsi tulla. Õhutemperatuur on +4..+7°C, pärastlõunal see põhja poolt alates langeb.

Kolmapäeval koondub madalrõhkkond Komimaa kohale, aga katab kogu Venemaa Euroopa-osa ning selle lääneserva mööda kandub põhjakaarest külmemat õhku ka Läänemere ümbrusse. Kohatised sajuhood tulevad lume ja lörtsina, saartel ka vihmana. Puhub tugev loodetuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+2, õhtul langeb kõikjal alla 0°C.

Põlva-, Valga- ja Võrumaal puhub edela- ja läänetuul ilmateenistuse teatel täna puhanguti kuni 15 m/s. Ennelõunal jäi 374 elektritarbijat Valgamaal ka vooluta, kuid elektrivarustus taastati kiirelt. Kella poole viie ajal aga oli vooluta 29 majapidamist Võrumaal Rõuge piirkonnas.

Kogu Eestile on antud 1. taseme tormihoiatus, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvestada tasuks sellega eelkõige nendel, kelle sinu tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgida tuleks ka edasist ilmaprognoosi.

Kella 8 ajal oli Valgas tuule tugevus 6,8 m/s, puhangud aga ulatusid kuni 14,4 m/s. Võrus mõõdeti tuule tugevuseks 6,5 m/s, puhangud ulatusid kuni 13,8 m/s. Kõige tugevam oli tuul Eesti põhjaosas: Vaindloo saarel mõõdeti selle tugevuseks 15,4 m/s, puhangud aga ulatusid kuni 18,7 m/s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles