Kadunud meestest pole siiani märkigi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgas mullu kadunuks jäänud Aivari otsingud jätkusid ja jätkuvad ka tänavu.
Valgas mullu kadunuks jäänud Aivari otsingud jätkusid ja jätkuvad ka tänavu. Foto: Lõuna prefektuur

Valgas detsembris kadunud Aivar ja Võrumaal juunis kadunud Rain on mõlemad siiani leidmata ja vihjeid nende elus olemise kohta paraku pole.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virga sõnul on politsei hinnang, et senikaua kui ei ole leitud surnukeha, ei tohi kaotada lootust. Olgugi et nädalate ja kuude möödudes pole paraku kummagi mehe kohta laekunud vihjeid, mis kinnitaks mõnelgi määral nende elus olemist.

Kõndis metsa suunas

Teadmata kadunud valgalane Aivar
Teadmata kadunud valgalane Aivar Foto: Politsei

Lähedaste sõnul lahkus 60-aastane Aivar Valga linnas kodust 10. detsembri hommikul midagi ütlemata ning telefoni kaasa võtmata. Oli põhjust arvata, et mees võib end ohtu seada. Algul keskenduti eri aadresside ja kindlate paikkondade kontrollile, kus Aivar varem oli käinud, kui omaette olla soovis. Ka vaadati Valga linnakaameraid, et tuvastada, mis suunas mees liikuda võis.

Järgmistel päevadel koguti juurde vihjeid, millest üks viitas, et sarnast meest nähti 10. detsembri hommikul kodust mitme kilomeetri kaugusel Metsa tänaval. Otsingud jätkusid Metsa tänava lõpus. Peagi tuvastas politsei Paju puhastusjaama turvakaamera abil, et mees kõndis 10. detsembril kella 8.30 ajal pika reipa sammuga otsejoones sealse metsa poole.

Hiljem tuli üks vihje, et sama päeva lõunal ehk tunde pärast valvekaamerapildile jäämist nähti Aivarile sarnanevat meest endiselt selle sama metsa vahel liikumas. Järgmistel nädalatel kammiti otsingukoerte, vabatahtlike, jahimeeste, kaitseliitlaste ja paljude teiste abil sealsed metsatukad, mahajäetud hooned, pajuväljad ja Pedeli läbi, kuid meest ei leitud. Sel aastal on politsei kahel korral otsinguala laiendanud ning maastikul töötanud, sama on teinud ka vabatahtlikud. Täiendavalt plaanib politsei teatud alasid kontrollida veel koerte abil.

Võrumaal teadmata kadunud Rain
Võrumaal teadmata kadunud Rain Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Teeservad ja veekogud kontrollitud

Elukaaslase sõnul lahkus 55-aastane Rain Võrumaal Rõuge vallas kodust 22. juunil pärast seda, kui neil oli tüli olnud. Politsei selgitas välja, et pärast kodust lahkumist nähti meest veel 22. juunil Misso kaupluse juures, ent pärast seda polevat keegi kohalikest teda enam küla peal liikvel näinud. Mullu sügiseks oli Kurõ küla kandis koos kohalike ja vabatahtlikega põhjalikult kontrollitud kõik teeservad, põllud, metsasihid, veekogud, majapidamised ja mahajäetud majad. Vihjete laekudes on politsei neid pidevalt kontrollinud ning kui mõni vihje nõuab täiendavaid otsinguid maastikul, mida veel pole kontrollitud, siis seda kindlasti tehakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles