Kolotsi talu kitsejuust sai maheda märgi

Kolotsi talu kitsejuustud.

FOTO: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrumaal asuv Kolotsi talu juustutootmisele anti veebruari keskel mahetunnustus, mis on samm edasi, et restoranidel tekiks suurem võimalus oma menüü osaliselt mahedaks muuta. 

Kolotsi talu tegeleb kitsekasvatuse ja käsitööjuustude tootmisega alates 2012. aastast. Talus valmistatakse tugevamaitselisi laagerdunud juustusid, millega varustatakse eksklusiivselt hotelle, restorane ja toitlustajaid. Talu klientide hulgas on tipprestoranid, teiste seas mitmed konkursi «Hõbelusikas» 2018. ja 2019. aasta laureaadid.

Atesteeritud mahe loomakasvatus on talus olnud juba aastast 2014. Mahetunnustuse saavutamine ka piima töötlemisele on osa talu majandamise põhimõtetest.

«Loodame, et ökomärk meie toodetel  aitab restoranidel  mahemenüüsid koostada ja seeläbi jõuab puhas toit ka rohkemate inimesteni,» teatas talupere.

Koroonaviiruse leviku ülevaade Eestis ja maailmas.
Vaata statistikat
Tagasi üles