Võrumaal asuv Kolotsi talu juustutootmisele anti veebruari keskel mahetunnustus, mis on samm edasi, et restoranidel tekiks suurem võimalus oma menüü osaliselt mahedaks muuta.
Kolotsi talu kitsejuust sai maheda märgi
Kolotsi talu tegeleb kitsekasvatuse ja käsitööjuustude tootmisega alates 2012. aastast. Talus valmistatakse tugevamaitselisi laagerdunud juustusid, millega varustatakse eksklusiivselt hotelle, restorane ja toitlustajaid. Talu klientide hulgas on tipprestoranid, teiste seas mitmed konkursi «Hõbelusikas» 2018. ja 2019. aasta laureaadid.
Atesteeritud mahe loomakasvatus on talus olnud juba aastast 2014. Mahetunnustuse saavutamine ka piima töötlemisele on osa talu majandamise põhimõtetest.
«Loodame, et ökomärk meie toodetel aitab restoranidel mahemenüüsid koostada ja seeläbi jõuab puhas toit ka rohkemate inimesteni,» teatas talupere.