Põlvamaal tuvastati veel üks koroonajuhtum

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Koroonaviirus. Foto on illustratiivne.
Koroonaviirus. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Põlvamaa on maakondlikus koroonajuhtumite statistikas püsinud haigusjuhtude arvult pikalt viimaste seas. Eelmisel ööpäeval diagnoositi aga ühel Põlvamaa inimesel uus koroonaviirus ja seega on maakonnast teada nüüd kuus haigusjuhtu.

Lõuna-Eesti Postimehele teadaolevalt andis põlvamaalane positiivseks osutunud proovi Võru külje all asuvas Lõuna-Eesti haiglas.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 609 COVID-19 viiruse testi, millest üks protsent ehk 23 osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (10), Harjumaal (5). Ida-Virumaal ja Pärnumaal lisandus kummaski 3 ning Põlvamaal ja Viljandimaal kummaski 1 juhtum.

Kokku on Võrumaal haigus diagnoositud 72 inimesel, Põlva- ja Valgamaal aga kummaski kuuel inimesel.

9. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 134 inimest, kellest 9 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 83 inimest. Viimase ööpäeva jooksul uutest COVID-19 tõttu surnud inimestest ei teatatud, kokku on haigusesse Eestis surnud 24 inimest.

Eestis on kokku tehtud  26 416 testi, nendest 1207 ehk 5% olid positiivsed. Enim nakatunuid on jätkuvalt vanusegrupis 55-59 (11%), järgnevad 45-49 ja 50-54 kumbki 10%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles