VIDEOLUGU Pühadeaegsed jumalateenistused kolisid sotsiaalmeediasse

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Põlva Maarja koguduse õpetaja Toomas Nigola viis jumalateenistused eriolukorra ajaks sotsiaalmeediasse.
Põlva Maarja koguduse õpetaja Toomas Nigola viis jumalateenistused eriolukorra ajaks sotsiaalmeediasse. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Ülestõusmispühadeks valmistuvad kristlased on koroonakriisi tõttu sattunud harjumatusse olukorda, kus aasta ühel tähtsamal kirikupühal on sakraalhooned kogunemisteks suletud ning jumalateenistusi saab jälgida peamiselt sotsiaalmeedia vahendusel.

«Meie oleme läinud seda teed, et kõik tavapärased teenistused peame ära virtuaalselt,» ütles Põlva Maarja koguduse õpetaja Toomas Nigola. «Juba esimesel eriolukorra kehtimise pühapäeval filmisime kella 11 teenistuse, mis jõudis hiljem eetrisse, aga nüüd oleme läinud seda teed, et filmime ette ja paneme [video] väljakuulutatud ajal eetrisse.»

See aga tähendab, et lisaks palvetele ja lauludele tuleb kirikuõpetajal üles näidata ka muid oskusi. «Vaimuliku seisukohast tähendab see, et iga asi võtab kordades rohkem aega. Jumalateenistused, mida me muidu pidasime pühapäeviti koos rahvaga, on vaja ette valmistada, üles filmida, kontrollida, kas kõik jäi peale, kas heli jäi normaalne ja vahepeal selgub, et ei jäänud normaalne, ja siis teeme uuesti,» pajatas Nigola. «Seejärel tuleb minna koju, hakata monteerima, üles laadida ja vaadata, et kõik õigel päeval ja õigel ajal eetrisse läheb. Nii et viis korda rohkem võtab küll iga jumalateenistuse läbiviimine rohkem aega kui enne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles