Laupäev tuleb tormituulega ja sooja on kuni 21 kraadi

Copy
Tormituul.
Tormituul. Foto: Raigo Pajula

Ilmateenistuse prognoosi järgi on laupäeval vihmane ilm, oodata on tormituult ja sooja tuleb kuni 21 kraadi. 

Öösel on pilves selgimistega ilm. Öö hakul sajab kohati hoovihma ja paiguti tekib udu. Kesköö paiku jõuab Edela-Eestisse sajuala, mis levib kiiresti kirde poole, on võimalik äike, hommikuks muutub sadu tugevaks. Tuul pöördub itta ja kagusse, hommikul Liivi lahe ümbruses edelasse ja läände ning tugevneb 4-10, saartel ja läänerannikul puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 9-15 kraadi.

Peipsi järvel pöördub tuul itta ja kagusse ning tugevneb hommikuks 4-9 m/s. Laine kõrgus on 0,4-0,8 meetrit. Kohati sajab hoovihma, vastu hommikut jõuab tihedam sajuala, mis levib kirdesse. Võib olla äikest. Nähtavus on mõõdukas, paiguti on udu. Sooja on 13-15 kraadi.

Hommikupoolikul on pilves selgimistega ilm. Ajuti sajab vihma, sadu võib olla paiguti tugev, pole välistatud äike. Pärastlõunal pilvisus ja sajud hõrenevad. Tuul pöördub edela poolt alates järk-järgult edelasse ja läände, looderannikul loodesse ning tugevneb 9-15, puhanguti 20-26 m/s, õhtul nõrgeneb. Sooja on 15-21 kraadi. 

Peipsi järvel pöördub tuul hommikupoolikul lõunasse ja edelasse ning tugevneb 10-14, puhanguti kuni 23 m/s. Laine kõrgus on 1-1,7 meetrit. Ajuti sajab vihma ja võib olla äikest, pärastlõunal saju võimalus väheneb. Nähtavus on mõõdukast heani. Sooja on 18-20 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles