Galerii Põlevast kortermajast päästeti Võrumaal 7 inimest

Copy

Eile õhtul sai häirekeskus teate põlengust Võru vallas Pille külas.

Juba esialgse info põhjal oli aru saada, et tegu on tõsise põlenguga. Teate kohaselt oli esimese korruse korteri aknast leek väljas.

Samuti oli teada, et majas on inimesed sees ja kõrge temperatuuri ning suitsu pärast nad väljuda korteritest ei saa. Ka põlengust teataja ise oli jäänud teise korruse korterisse lõksu, sest koridoris oli paks suits ja kuumus.

Reageeriti suurte jōududega: Võru päästekomando põhi- ja paakauto, Põlva komando põhi- ja paakauto ning kaks kiirabibrigaadi.

Päästjate kohale jõudes põles korter lausleegis. Selle purunenud aknast ulatusid välja leegid. Korteri elanik oli õnnekombel majast välja saanud. Meeleheitel inimesed ootasid aga teise korruse akendel abi.

Koheselt sisenes suitsusukelduslüli teostama elupäästet ning pihta hakkas samal ajal ka kustutamine nii seest- kui ka väljastpoolt. Inimesed päästeti ja toodi teise korruse korteritest välja tõmberedeli abil. Kokku päästeti majast 7 inimest ning üks koer. Seejuures olid seitsmest inimesest kolm lapsed.

Põlenud korteris sai kõige suuremaid kahjusid magamistuba.

Nagu tõdeb Võru päästekomando oma Facebooki-lehel, oli tegu keerulise päästesündmusega, kuna päästjate kohale jõudes oli korteripõleng täispõlemisfaasis, majas olid väga kõrged temperatuurid ning koridor ja korterid paksult suitsu täis. Samuti oli suur inimeste arv, kes vajasid päästmist tōmberedeli kaudu.

Kiirabi vaatas majast päästetud inimesed üle ning kellelgi õnneks suuremaid tervisemuresid ei tuvastatud.

«Suured tänud hea koostöö eest eelkõige kortermaja elanikele, kiirabibrigaadidele, häirekeskusele ning vallavalitsuse töötajale, kes leidis kiire lahenduse, kuhu inimesed ajutiselt paigutada,» tõdevad Võru päästjad oma postituses.

Kahjuks puudus põlenud korterist suitsuandur.

Põlengu põhjust veel välja selgitada pole õnnestunud. Majaelanikud on avaldanud arvamust, et maja võidi süüdata, näiteks ilutulestikuraketiga.

«Meie inspektorite hinnangu järgi jäi põhjus lahtiseks ning ühe võimaliku verisoonina alale suitsetamine või muu hooletus lahtise tulega. Politsei küsitles asjaosalisi edasi ning pidi otsustama, kas on põhjust kriminaalasja algatamiseks,» ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik neljapäeva ennelõunal.

Prokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak aga kinnitas neljapäeva pärastlõunal, et selle juhtumi puhul on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb süütamist.

«See ei tähenda aga tingimata, et tegemist oleks kindlasti süütamisega, vaid menetlus on alustatud, et selgitadagi välja, mis põhjusel põleng tekkis. Kas oli põhjuseks hooletus suitsetamisel või kellegi kuritegelik käitumine, selgitab välja menetlus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles