Valitsus näitas järgmisele Rally Estoniale rohelist tuld

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Rally Estonia on üks aasta suuremaid sündmusi Lõuna-Eestis.
Rally Estonia on üks aasta suuremaid sündmusi Lõuna-Eestis. Foto: Margus Ansu

Valitsus otsustas täna, et toetab WRC-sarja ametliku etapi korraldamist 2021. aastal sarnaselt 2020. aastale, kui WRC-sarja korraldusõiguse omanik ja Rally Estonia sõlmivad kokkuleppe võistluse Eestis korraldamiseks.

«Rally Estonia oli üliedukas ning sai rallimaailma tippudelt väga kõrgeid hindeid ja hinnanguid. Tänu kõigi osapoolte suurele rahulolule on Rally Estoniale ja Eesti riigile tehtud ettepanek WRC-sarja etapi korraldamiseks ka järgmisel aastal. See viiks Eesti taas sadade miljonite inimesteni üle maailma ning loomulikult saavad korraldajad loota riigi igakülgsele toele,» ütles kultuuriminister Tõnis Lukas. «Muidugi on WRC sarja korraldamine ülisuur võimalus kogu Eesti majandusele, eelkõige turismimajandusele. Eriti arvestades, et 300 kilomeetrine trass läbiks mitmeid maakondi Lõuna-Eestist: seekord ka Jõgevamaani välja.»

Neljapäeval, 8. oktoobril koguneb FIA World Motor Sport Council, mille raames kinnitatakse muuhulgas 2021. aasta WRC-sarja kalender. Rally Estonia on 2021. aasta kalendri tööversioonis ühe võimaliku etapina sees.

WRC-sarja etapi korraldamise eelarve on 4,3 miljonit eurot, millest 2,5 miljonit taotleb korraldaja Eesti riigilt. Ülejäänud 1,8 miljon eurot on erasektori panus ja piletitulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles