Ajujahi parimate hulka jõudis ka kolm Lõuna-Eesti ideed

LEPM
Copy
Eelmise Ajujahi parimate ideede eestvedajad.
Eelmise Ajujahi parimate ideede eestvedajad. Foto: Erakogu

Eesti suurima uuenduslike äriideede konkursi Ajujaht 105 parima hulka jõudsid kolm Lõuna-Eesti ideed. Võrumaalt jõudis 105 hulka kaks ideed ja Põlvamaalt üks.

Võrumaalt jõudis parimate hulka Idee “Külas”. Idee on oma olemuselt virtuaalne turg, mis toob kokku piirkonnas elamusi otsivad külastajad ning kohalikud elanikud ja ettevõtted.

Teine Võrumaa äriidee on BestESTPlant. See on suunatud metsataimekasvatajatele, täpsemalt luues neile põllumeeste eeskujul Põlluraamatu, mida on lihtne hallata ning mille kaudu on lihtne ja kiire esitada aruandeid, teha kokkuvõtteid ning mis annab hea ülevaate hooajal toimunust.

Põlvamaalt jõudis parimate hulka idee luua veebikeskkond, mis ühendab endas kõikvõimalikku infot erinevate toetuste kohta ja e-keskkonda nende jagamiseks, taotluste esitamiseks ja menetlemiseks.

Konkursile laekus mitmeid põnevaid ideid. Näiteks pakub üks idee VR-keskkonnas avaliku esinemise koolitusi, mis näitab taaskord mõtteviiside muutust – paljud konverentsi ettekandeid tehakse ju nüüd hoopis virtuaalselt.

Ühe ideede hindaja Aigi Kuke sõnutsi oli tänavu mitmeid kriisist inspireeritud äriplaane, mille hulgas oli lahendusi nii ettevõtete tarneahelate efektiivsemaks muutmisest kui ka hetkel väga aktuaalse vaimse tervise teemaliste digitaalsete lahenduste pakkumisest.

Edasipääsenud 105 ideest on Tallinnast 55, Harjumaalt 16, Tartust 11, Tartumaalt 2, Pärnumaalt 4, Järvamaalt 3, Ida-Virumaalt 3, Võrumaalt 2, Läänemaalt 1, Põlvamaalt 1, Raplamaalt 1 ja Saaremaalt 1. Kaks ideed esitati välismaalt.

105 valitud Ajujahi tiimi pääsevad novembri lõpus oma ideed žüriile esitama. Nende seast valitakse välja 30 parimat tiimi, kes pääsevad väärtuslikku arenguprogrammi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles