Kaasliiklejad peatasid kummalise sõidumaneeriga juhi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Lõuna prefektuur ütleb tuhat tänu põlvakatele, kes märkasid teisipäeval Põlva linnas keset sõiduteed ohtlikult kulgevat masinat ning ei pidanud paljuks kummalist nähtust lähemalt uurida.

Kaasliiklejad peatasid auto ja pakkusid selle roolis olnud vanahärrale abi. Kui esiti tundus, et ümbrust ning ümbritsevaid mitte hästi aduv vanahärra võib vajada meedikute abi, siis nii see siiski ei olnud.

«Mees oli lihtsalt vana ja sellest ka tema kummaline käitumine ning sõidumaneer. Ka oli peatunud mehe juhtimisõigus, mistõttu on küsitav, mis olmemure teda autorooli ning linnaliiklusesse sukelduma ajendas ja end ning teisi sel moel ohtu panema sundis,» kirjutas Lõuna prefektuur ühismeedias.

Politsei kõrvaldas 87-aastase mehe juhtimiselt ning ta toimetati koju. Masina võtmed võeti edasise ohu tõrjumiseks hoiule. Mehe edasiseks abistamiseks nii linnas liiklemisel kui ka muude argitoimetustega toimetuleks loodi kontakt vanahärra koduvalla sotsiaaltöötajaga.

«Kui sinulgi on eakas vanaema või vanaisa, siis palun tunne muret, kas ja kuidas nad oma igapäevatoimetustega hakkama saavad ja millist kõrvalist abi lähedastelt vajada võiksid. Nii väldime eos olukordi, kus elatanud inimesed juhtimisõiguse puudumisest hoolimata omale poodi toidupoolist või olmekaupa on sunnitud hankima minema,» teatas prefektuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles