Poodides tuleb taas maski kandma hakata

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
FFP1 ühekordne mask
FFP1 ühekordne mask Foto: Eero Vabamägi

Valitsus võttis vastu põhimõttelise otsuse, mille järgi tuleb neljapäevast avalikes siseruumides, kus ei kontrollita koroonatõendit, kanda maski. Lisaks praegu juba kohustuslikule maskikandmisele ühissõidukites puudutab see ka kaubanduskeskuseid, poode, aga ka panku, postimaju ja muid kohti, kus teenuseid osutatakse.

Endiselt on maskikandmise kohustusest vabastatud kuni 12-aastased lapsed ja isikud, kellel suu ja nina katmine on tervislikel või muudel olulistel põhjustel vastunäidustatud.

Koroonatõendit tuleb aga neljapäevast hakata alates 18. eluaastast esitama sportimisel, treenimisel, noorsootöös, huvitegevuses ja -hariduses, täienduskoolitusel ja -õppes, spordivõistlustel ning spordi- ja liikumisüritustel, saunades, spaades, veekeskustes ja ujulates, avalikel koosolekutel ja üritustel, sealhulgas teatrites, kinodes, kontsertitel, konverentsidel, muuseumides ja näitusasutustes, meelelahutusasutustes, toitlustusettevõtetes kohapeal söömisel-joomisel. Kõikide osavõtjate nakkusohutust tuleb kontrollida ka siis, kui tegevus või üritus toimub teenuse osutamise kohas, näiteks toitlustuskoha rentimise või teatrietenduse tellimise korral.

Koroonatõendit ei tule kontrollida piiramata territooriumiga väliürituste puhul. Seda ei ole vaja esitada kaubanduskeskustes ega poodides. Samuti pole enda nakkusohutust vaja tõendada restoranist või kohvikust toidu kaasaostmisel. Samas, nagu eespool viidatud, tuleb nendes kohtades või nendel juhtudel kanda maski.

Koroonatõend näitab, kas inimene on Covid-19 läbi põdenud, vaktsineeritud või vaktsineerituga võrdsustatud või on see tõend koroonaviiruse testi kohta, mille tulemus on negatiivne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles