Valgamaal hukkus veoki ja sõiduauto kokkupõrkes 19-aastane noormees

Mati Määrits
, reporter
Copy

Neljapäeval kella 20.48 paiku põrkasid Valgamaal Otepää vallas kokku veoauto ja sõiduauto, kokkupõrke järel suri autot juhtinud 19-aastane noormees.

Õnnetus juhtus Jõhvi-Tartu-Valga maantee 190,35. kilomeetril Kuigatsi teeristi lähedal, kus sõiduauto Mercedes-Benz 190E, mida juhtis 19-aastane mees, kaldus vastassuunavööndisse ning põrkas kokku vastassuunas liikunud veoautoga Volvo FH haagisega Krone, mida juhtis 47-aastane mees. Sõiduauto juht hukkus sündmuskohal.

Abi saabumise ajaks oli Mercedest juhtinud noormees juba kahjuks surnud. Veoautot juhtinud mees oli kaine, õnnetuses ta viga ei saanud.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Baldur Pilden andis reede pärastlõunal teada, et politsei jätkab hetkel uurimistoimingutega, et kõik õnnetuse detailid välja selgitada. "Esialgsetel andmetel kaldus vastassuunavööndisse noormehe juhitud Mercedes, millel olid all suverehvid, kuid enne lõplike järelduste tegemist kogume kokku kõik võimalikud tõendid," märkis ta.

Hukkunud noormees oli kohalik. "Paraku tuleb öelda, et politseiga oli tal varasemalt kokkupuuteid, muu hulgas ka liiklusrikkumiste tõttu," sõnas Bilden.

Veoauto juht on Eesti kodanik ja sõiduk Eestis registreeritud. Kokkupõrke järel paiskus veok teelt välja ja külili. "Keskkonnakahju sellega ei tekkinud, veoki haagise koormaks olid rehvid. Täna (reedel - M.M.) tegeletakse sõiduki teisaldamisega tee äärest," lausus operatiivjuht.

Patrullpolitseinik Renno Saega selgitas vahetult pärast õnnetust, et ilmastikuolud sündmuskohal olid rahuldavad. “Nähtavus on siin hea, kuid tee on veidi libe. Praegusel ajal ei ole suverehvidega liiklusesse kindlasti asja. Isegi talverehvidega liigeldes tuleb muutlike ilmaoludega olla väga ettevaatlik ja tähelepanelik, tegeleda üksnes roolikeeramisega ning vajadusel ka mitte häbeneda sõita alla piirkiiruse,” rääkis politseinik.

Õnnetuse kõigi detailide väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Reede pärastlõunal põles kraavi paiskunud veoauto juures üks mälestusküünal. Rohkem oli küünlaid teeristi läheduses, kuhu parasjagu olid saabunud ka hukkunud noormehe omaksed ja lähedased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles