Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aasta alguses ühendati kaks Otepääl asuvat lasteaeda, kuid sellega muudatused ei piirdu. Omavalitsus plaanib lähiaastatel asutusele uue hoone ehitada.

Järjekordse Tartu maratoni eel tõdes Valgamaalasele antud intervjuus peakorraldaja Indrek Kelk, et huvi maratoni vastu sõltub suuresti lumeoludest, aga ka sellest, mis parasjagu Eesti tippsuusatamises toimub.

Eile oli Valga haigla vastvalminud A-korpusesse kogunenud hulk rahvast, et osa saada hooldusravikeskuse pidulikust avamisest. Kohal oli ka sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Veebruari lõpuni kogub Valga A&G kauplus annetusi kohalikus kodutute loomade varjupaigas peavarju leidnud kassidele.

Koolitantsuga astusid maakondlikul võistluspäeval üles Valga, Tõrva, Otepää ja Tsirguliina tantsijad. Kuigi üleriigilisel žüriil on see ringirändamise viimane nädal, oli Valga esimene paik, kus breiki nähti.

Selle aasta sõbrapäev jääb Valga gümnaasiumi õpilaste meeltesse erilise ja omapärasena: pärast filmi vaatamist ja arutelu asuti valmistama prügist «kunstiteoseid».

Persoonilugu räägib Lea Korbunist, kes terve elu olnud tegus, olles arvamusel, et ka pensionär ei tohiks koju istuma jääda, vaid peaks jõukohase tegevuse otsima ning rahva sekka tulema.

Valga keskraamatukogus astus neljapäeval rahva ette Indrek Hargla, kes võtnud endale kirjanikunime paiga järgi Valgamaal.

Otepää muusikakooli korraldatud, oma kunagise õpetaja Anu Kase nimeline kammermuusikapäev tõi kokku viie kooli ansamblid. Alalised osalejad kiitsid osalejate rohkust ja mängu taset.

Maardus peetud Eesti U23 ja U19 vanuseklassi meistrivõistlustel poksis võitsid Valga klubi Nahkkinnas sportlased kolm medalit, neist üks oli kuldne.

Karaoke on Valgas muutunud üsna populaarseks. Valgamaalase reporter Eleri Lõhmus käis sestap ühel õhtul kuulamas-vaatamas, kuidas laulmishuvilistel fonogrammi saatel esinemine läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles