Hooldustöötajad võrdlevad Valgas oskusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus
Valgamaa kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval, 29. veebruaril toimuvad Valgamaa kutseõppekeskuses «Hooldustöötaja 2012» kutse-meistrivõistlused.

Osalema on registreerunud võistlejad kaheksast kutseõppeasutusest. Oma oskusi ja teadmisi pannakse proovile teist aastat. Võistlus, mille peakorraldaja on SA Innove, toimub kolmes voorus: teooria tundmine, hooldusabivahendite käsitlemise oskus ja hooldustoimingu sooritamine.

Mullu võitnud Valgamaa kutseõppekeskuse vilistlase Elle Kanguri sõnul on kutsevõistluste korraldamine tähtis eelkõige eriala populariseerimise ja reklaamimise seisukohalt. «Seda eriala tulevad teadlikult õppima eelkõige suure südamega inimesed, kes soovivad inimesi abistada.»

Hooldustöötaja erialal töötavad inimesed vajavad tunnustust ja tähelepanu, mida mõistavad ka praegused eriala omandajad. «Hooldustöötaja töö on väärtustamata. Samas tegeleb hooldaja kõige otsesemalt kliendi, peamiselt haige inimese elukvaliteedi tõstmisega,» ütles hooldustöötaja eriala 2. kursusel õppiv Mari Juzar, kes tuli Valgamaa kutseõppekeskusesse kutset omandama lisaks juba lõpetatud kõrgharidusele.

Viimastel aastatel on märgata huvi suurenemist hooldustöötajaks õppimise vastu.

Valgamaa kutseõppekeskuse nüüdisaegses koolihoones on soodsad tehnilised ja ruumilised võimalused eriala omandada, need aitavad kaasa heale hooldustöötaja väljaõppele.

Kutsevõistlust rahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles