Sünnipäev toob Võrru kolm päeva kestvad pidustused

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tavapäraselt saab mekkida ka sünnipäevatorti.
Tavapäraselt saab mekkida ka sünnipäevatorti. Foto: Tomi Saluveer

Võru linn tähistab oma 238. sünnipäeva 18.–20. augustil peetavate traditsiooniliste linnapäevadega.

«Võru linnapäevad on juba aastaid olnud festivalimõõtu sündmus, mida lisaks kohalikele väisab ka suur hulk inimesi mujalt,» ütles linnapea Anti Allas.

Sportlik avalöök

Pidustused said õigupoolest avalöögi eile õhtul, kui startis Ummamuudu Liina Üüjuusk.

Täna avaneb huvilistele Võru esimene kirjandustänav «Katariinast Kreutzwaldini». Katariina alleel saab vaadata näitusi, kuulata noorte luuleesitusi, Võrumaalt pärit kirjanike mõtteid ja mitmesugust muusikat. Samuti võib laenutada raamatuid, lugeda ja meisterdada.

Sünnipäevapidustuste ühendav telg on viimaste aastate traditsiooniks kujunenud perepäevad, mille sisse mahub hulgaliselt sportlikke tegevusi, laulu ja tantsu, pisut teadust, igal aastal suurt tähelepanu pälvinud vanatehnikanäitus ning laadamelu. Avatud on ka töötoad.

Täna avaneb huvilistele Võru esimene kirjandustänav «Katariinast Kreutzwaldini».

Valdav osa sündmustest leiab aset keskväljakul, ent huvitavaid tegevusi on ka tänavatel, Tamula rannas, kultuurimajas Kannel, Katariina alleel, Kreutzwaldi pargis, JJ-Street tantsukoolis, Vee tänava tenniseväljakutel ja Liiva-ATE hoovis.

Õhtud lõpevad kontsertidega. Täna on keskväljakul kavas rahvapidu ansamblitega Vennaskond ja Nedsaja Küla Bänd ning laupäeval esineb Tamula rannas järvelaval Võru muusikakooli sümfooniaorkester.

Eriline järvekontsert

Linnapea sõnul on tänavune järvekontsert eriline. «Võime siiralt uhkust tunda, et meil endil on kõrgetasemeline sümfooniaorkester, kus löövad kaasa meie omad lapsed ja Võru muusikakooli õpetajad. See on juba midagi!»

Järvelaval antakse üle ka tänavune Võru linna teenetemärk ning tunnustatakse konkursside «Kaunid kodud 2022» ja «Lilleline Võru» parimaid.

Neil päevil on Võrus käimas ka rahvusvaheline muusikafestival «Võru kõla» ning Kagukeskuse parklas on tänasest avatud Baltic Rides Tivoli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles