Otepääl evakueeriti töötajaid

LEPM
Copy
Päästjatel oli nädalavahetusel omajagu tööd.
Päästjatel oli nädalavahetusel omajagu tööd. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Otepääl evakueeriti pühapäeval Tehase tänava tootmishoones viibinud töötajad, sest põlema oli läinud vineeri lihvimismasin.

11. detsembril kell 19.14 sõitsid päästjad Otepää linna Tehase tänava tootmishoonesse, kus põlema oli läinud vineeri lihvimismasin. Hoones töötanud inimesed evakueeriti. Suurema põlengu olid päästjate saabumise ajaks töötajad ära hoidud. Põleng lokaliseeriti kella 19.32ks.

Samal päeval kell 15.21 teatati Valga linnas Peetri tänaval tiigil kelgutavatest lastest. Päästjad selgitasid lastele teguviisi ohtlikkust ja lapsed lahkusid.

10. detsembril kell 23.54 teatati häirekeskusele lõkkest Valga linnas Tehnika tänaval. Päästjad kustutasid mahajäetud veetornis põlenud lõkke.

11. detsembril kell 15.44 teatati tahmapõlengust Räpina vallas Haavanpää külas. Omanik oli päästjate saabumise ajaks põlengu kustutanud pulberkustutiga. Päästjad kontrollisid ahju ja korstna üle, tuulutasid toad ja soovitasid kutsuda korstnapühkija.

Päästeamet tuletab inimestele meelde, et korstnat ja lõõre tuleb pühkida alati enne uue kütteperioodi algust, sest igal aastal saab paarsada tulekahju alguse suitsulõõris süttinud tahmast. Kõik taolised põlengud on võimalik ära hoida korstnate ja küttekehade regulaarse puhastamise ja hooldamisega.

9. detsembril kell 22.16 anti häirekeskusesse teada maja põlengust Räpina vallas Kikka külas. Põles kõrvalmaja sein ja ohtu teistele hoonetele ei olnud. Palkmaja põleng likvideeriti kell 23.58. Põlengu võis põhjustada liiga maja lähedale pandud tuhaämber.

9. detsembril kell 20.43 sõitsid päästjad Põlva valda Eoste külla, kus eelmisel päeval põlenud elumaja aknast oli näha suitsu ja sädemeid. Uuesti oli süttinud varem põlenud diivan. Põleng likvideeriti kell 21.17.

9. detsembril kell 12.04 teatati suitsust Kanepi vallas Krootuse külas Pärna tänava kortermajas. Kohapeal selgus, et ühes korteris oli toit pliidil kõrbema läinud. Päästjad aitasid tuulutada korterit ja trepikoda ning kontrollisid suitsuanduri korrasolekut. Korteri elaniku vaatasid üle kiirabi töötajad.

Päästjad hoiatavad, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta, minnes ise magama või kodust ära. Pikemat valmimisaega nõudvate toitude valmistamisel on hea kasutada köögikella, mis köögis toimuvat meelde tuletab ning kontrollima suunab. Süttiv toit süütab ümbruse ja sellest võib alguse saada tõsiste tagajärgedega tulekahju. Tulekahjust aitab eluga pääseda töökorras suitsuandur, mis põlengust varakult märku annab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles