Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanikud kandideerivad Jaan Tõnissoni preemiale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Jaan Tõnissoni meediaauhindade nominendid on ka Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanikud Arved Breidaks (vasakult) ning Maarius Suviste.
Jaan Tõnissoni meediaauhindade nominendid on ka Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanikud Arved Breidaks (vasakult) ning Maarius Suviste. Foto: 2 x Arvo Meeks

Selgusid Jaan Tõnissoni meediaauhindade valdkondlike preemiate nominendid. Nende sekka pääses ka kaks Lõuna-Eesti Postimehe tegijat – parima maakonnalehtede uudise ja uuriva loo kategoorias kandideerib ajakirjanik Maarius Suviste, parima maakonnalehtede olemusloo kategoorias ajakirjanik Arved Breidaks.

Hindamiskomisjon valis 2023. aasta parima maakonnalehtede uudise ja uuriva loo nominentide sekka Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjaniku Maarius Suviste lugudeseeriaga Võõpsu küla reostunud kaevuveest: «Puhta joogiveeta jäänud pere: kõigil inimestel on õigus inimväärsele elule», «Võõpsu rahvas: meil on veega tõsine häda», «Teadlane Võõpsu vee probleemist: rajada tuleb veetrass või puurkaevud», «Reostunud kaevudega alevik võib saada lõpuks veetrassi» ja «Reostunud kaevuga pere: joogivett saame kaubikust, pesuvett sulatatud lumest».

Suviste kõrval on nominendid Marko Suurmägi Sakalast lugudega «Riik maksab kümneid tuhandeid eurosid, et viia kiire internet mahajäetud kuuridesse» ja «Riik loobus 45 000 euroga arusaamatuse toetamisest ning tühjad kuurid kiiret internetti ei saa» ning Jüri Saar Tartu Postimehest lugudeseeriaga Tartu lodjakojaga seotud probleemidest.

Olemusloo nominentide sekka valiti Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanik Arved Breidaks looga «Venemaalt last päästa üritanud Ukraina ema kihutati Eestisse». Samas kategoorias kandideerivad veel Tartu Postimehe ajakirjanik Aime Jõgi looga «Kraana number 2. Valentina Melnikova ja tema elu keset pilvi ja taevast» ning Merit Männi Järva Teatajast looga «Eks ma teadsin varemgi, et kui pingutan, saan hakkama».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles