Galerii Kagu-Eesti õpilasfirmade kevadlaadal müüsid mitmed õpilasfirmad oma letid tühjaks

LEPM
Copy

Eile, 16. märtsil peeti Võrus Kagukeskuses Kagu-Eesti õpilasfirmade kevadlaata, mis võttis sel aastal tegutsevate õpilasfirmade laadahooaja kokku.

Osales 30 õpilasfirmat ning pea 100 ettevõtliku noort Võru-, Valga- ja Põlvamaalt, aga oli ka kaugemaid tulijaid Tartu- ja Harjumaalt. Päeva juhtinud Marek Mekk küsis palju huvitavaid küsimusi, mis aitas laadaostjatel saada veel parem ülevaade, mida õpilasfirma või minifirma tegemine tähendab.

Nagu alustavad ettevõtjad ikka, said ka õpilased rääkida oma õnnestumistest, aga ka kibedamatest kogemustest. Näiteks jagas Tallinna Järveotsa Gümnaasiumi õpilasfirma Tell Your Story, kuidas esimene partii nende toodetud mängukaarte telliti vales suuruses, mistõttu tuli öö enne laata mõelda välja lahendus. Nii saidki esimesed kaardipakid kaunite metallkarpide asemel pakitud värviliste lintide abil. Noorte ettevõtjate sõnul oli viga tingitud vähesest eeltööst ning kuigi kaartide müük on läinud hästi, soovitavad nad tulevastel õpilasfirmadel kõik põhjalikult läbi mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles