Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Kaagjärve lähedal toimuvad arheoloogilised päästekaevamised, kus uuritakse põnevat ning ainulaadset kalmu, mida on tabanud jõhker ning Eestis enneolematu rüüstamine.

Laupäeval ees ootavast, tänavu juba viiendat korda toimuvast Tõrva Loitsust rääkides jäävad korraldajad võrdlemisi salapäraseks. Külla aga kinnitas Tõrva abilinnapea ja Tõrva Loitsu üks korraldajaid Maido Ruusmann, et kõike, mis varasemalt on olnud – trummid ja tule-show –, saab näha ka tänavu, ainult et võimsamalt. Lisaks kontserdile on aga publikul võimalus näha etendust, mis jutustab kogu tõe jüriööst.

Kuigi äsjase Leigo Järvemuusika festivali järel on avalikkuses avaldatud kahtlusi ühe tuntuma Valgamaal toimuva kultuurisündmuse tuleviku suhtes, kinnitab festivali üks korraldajaid Tiiu Tamm, et kõigest hoolimata püütakse vastu pidada ja jätkata.

Otepää kultuurikeskuse pargis sai pühapäeval nautida rahvamuusikat ja uudistada käsitöömeistrite kätetööd.

Augusti teise laupäeva õhtul esineb Sangaste kirikus Credo-Allika kammerkoor. Kontserdi korraldab Sangastes elav muusik ja helilooja Piret Rips-Laul, kes 24 aastat tagasi Credo kammerkoori üks asutajatest oli.

Lõppenud nädalavahetuse suvekuumuses kogunes tuhatkond triatleeti Pühajärve ümbrusesse TriStar Estonia võistlusele, et taas omavahel mõõtu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles