Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas peetud konverentsil «Õpetaja kui haridusliider muutuval Eesti haridusmaastikul» leiti, et Eesti kool peaks veelgi enam arvestama iga lapse vajadustega. Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi professor Marju Lauristin sõnas konverentsil et kõik muutused, mis toimuvad hariduses, on seotud muutustega ühiskonnas. Seega on pidev haridusreform mõnes mõttes paratamatu.

Viimasel nädalal on Valgamaal lõhutud mitmekümne auto bensiinipaagi luugid, et varastada kütust. Politsei ootab pealtnägijatelt juhtumite osas teavet.

Kuigi kooliminejate arv maakonnas järjest langeb, võib olukorda vähemalt gümnaasiumiastmesse minejate osas näha veel suhteliselt rõõmsates värvides.

Järgmisel nädalal tähistab Valga maakond oma 92. sünnipäeva aaretejahi ja mängudega, kus selgub, milline võistkond kõige paremini koostööd teha suudab. Tänavusel õppeaastal alustab Valga maavalitsuse andmetel oma esimest kooliaastat 295 õpilast, mida võrreldes möödunud aastaga on 23 õpilase võrra vähem. Esimesed klassid avatakse 18 maakonna koolis. Kooliminejate nimekirjad leiab paberlehest!

FC Valga Warriori noormängijad jätsid koduväljakul peetud jalgpalliturniiri võidu koju – kinnitades, et potentsiaali peitub neis kuhjaga.

Seekordses Kaika suveülikoolis püüti leida seda, mis Hargla kihelkonnale läbi aegade tunnuslik olnud. Suveülikool toimus 10.-12. augustini Hargla kihelkonnas Taheva vallas, et juhtida tähelepanu asjaolule: ajaloolise Võrumaa üks nooremaid ja läänepoolsemaid kihelkondi – Hargla – jaguneb nüüdisaegse Võru ja Valga maakonna vahel.

Augustis veetsid kuue riigi noored ligi kümme päeva koos Hummuli vallas, et arutleda haridusküsimuste üle. Seda ei tehtud aga kaugeltki mitte tavapärases vormis.

Valga Jaanikese kooli õpetajatel oli võimalus külastada 22.–24. augustil kaht Põhja-Saksamaa kooli. «Kuna meil on hariduslike erivajadustega õpilaste kool, huvitasid meid sarnased koolid ja koolisüsteem Saksamaal,» selgitas kooli huvijuht Merike Mõttus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles