Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Neljapäeva õhtupoolikul kihas Valga kultuuri- ja huvialakeskus noortest. Nende tähelepanu võitmise nimel nägid vaeva 17 huviringi esindajad. Toimunud lahtiste uste päeval said nii lapsed kui nende vanemad tutvuda sel õppeaastal alustavate huvikooli ringidega. Kel ring valitud, sai ennast sinna ka kirja panna.

Kaagjärve teenusekeskuse esimene tegevuskuu on asutuse vajalikkust tõestanud. Nüüd plaanib keskuse vedaja hakata toitlustama kohaliku lasteaia mudilasi ja alustada arvutikursustega. «Meil on siin nüüd kauplus, mida külas juba üle aasta pole olnud. Koostöös Eesti Postiga pakun rahvale postiteenust. Võimalik on saata kirju, müügil on ümbrikud, kaardid, loteriipiletid ja koolikaup. Ka postipakid tuuakse siia,» tutvustas teenusekeskuse perenaine Anne Markvart oma majapidamise hetkeseisu.

Mehed Liikuma projekt kutsub taas kokku Valgamaa meeste tervisefoorumi, et korrata meeste tervisega seonduvad aabitsatõdesid. Meestearst Kristo Ausmees usub, et kuigi teemad võivad tunduda delikaatsed, on foorum ikkagi mehi toetav ning keegi häbi tundma ei pea.

Eelmisel laupäeval toimus Valgas selle aasta viimane, kolmas kirbuturg. Kui esimesel käis reporter Sirje Lemmik lihtsalt uudistamas, siis sel korral otsustas ta ka ise kaupmeheametit proovida. Mõeldud – tehtud. Kuidas tal kauplemine läks, loe laupäevasest Valgamaalasest!

Milline koht on palvate ilmadega nagu suveöö unenägu? Ikka Toscana, mis on kuum, üllatusterohke ja inspireeriv. Oma reisist jutustab Liisi Seil.

Kuigi viimaste nädalate jooksul on politsei saanud siit-sealt teateid kütusevargustest, pole Valga politseijaoskonna juhi, politseimajor Tõnu Kürsa sõnul põhjust arvata, et kuritegevus maakonnas hüppeliselt kasvanud oleks.

Need, kes armastavad seeni korjata, kuid kellele saagihunniku puhastamine ei meeldi ja kellel seente kupatamiseks-sissetegemiseks ka tahtmist ei ole, võiksid hoopis seentega lõnga värvida. Pikemalt loe näpunäiteid paberlehest!

On juttu ka õpilaste seeneretkest. Peale selle leiab paberlehest veel seeneretsepte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles