Volikogu esindus loodab panga ümber veenda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Nigol
Aivar Nigol Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kommenteerides 20. septembri Valgamaalases olnud infot SEB kontori sulgemise kohta Otepääl alates 1. jaanuarist 2013, tõdeb Otepää vallavolikogu esimees Aivar Nigol volikogu esindajana, et pangaautomaat ei asenda inimest.

Otepää valla esindajad on Nigoli sõnul avaldanud soovi kohtuda panga esindajatega, et arutada kontori sulgemisega seonduvaid asjaolusid ja kuulata panga selgitusi.

«Panga esindaja kohtus küll vallavanemaga, kuid kahjuks ei saanud ta ajanappuse tõttu kohtuda vallavolikogu esindajatega. Otepää vallavolikogu esindus soovib jätkuvalt kohtuda SEB panga esindajaga, et pidada läbirääkimisi, kuidas saaks Otepää vald kaasa aidata pangakontori tegevuse jätkamiseks Otepääl,» kinnitas Nigol.

«Olgugi, et panga sõnul säilivad kõik teenused, ei asenda automaat ega ka Postipank professionaalset teenindust, see ei asenda inimest,» on Nigol volikogu esindajana mures.

Ta lisas, et muidugi peab pank kui kasumlik ettevõte arvestama oma ressurssidega, kuid kõike ei saa rahaks ümber arvestada. «Otepää on koht, mis on ümberkaudsetele valdadele tõmbekeskuseks. Lisaks sellele toimuvad siin ka rahvusvahelised kultuuri- ja spordiüritused, seega kasvab siinsete klientide hulk hooajal mitmekordseks. Otepääl pangakontori kaotamine mõjutab oluliselt mitte ainult ühte valda, vaid kogu piirkonda laiemalt.»

Kahjuks tuleb Nigoli hinnangul nentida, et viimase aja arengud on sellised, mille tagajärjel on võimalikuks saanud ettevõtjate ja teenindusasutuste kolimine äärealadelt keskustesse. «Kui aga tahame, et Eesti oleks tervikuna ka tulevikus jätkusuutlik, tuleb panustada võrdselt kõikidesse regioonidesse, raha ei saa olla ainuke argument.»

«Asutuste ja ettevõtete sulgemine äärealade linnades on tugeva märgilise tähendusega – see muudab äärealade linnad vähemtähtsateks asukohtadeks, kuhu ei tasu tulevikus ei investeerida ega ka midagi suuremat planeerida. Seega, me ei saa leppida sellise olukorraga, kus raha loeb rohkem, kui inimene. Kutsume siinjuures SEB panka üles, kui vähegi võimalik, säilitama pangakontorit Otepääl – seda inimeste, mitte raha pärast,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles