Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeva hommikul rappisid hundid Puka vallas ühel majaõuel kodu valvanud koera, kelle elu loomaarstid päästa ei suutnud. Kuigi viimasel ajal on kohalikud jahimehed kära tõstnud, et hunte sigineb liiga palju ja juba järgmisel aastal võivad nad ohtlikuks muutuda, sest pesakondi tuleb järjest juurde, vaidlevad ametnikud mures küttidele kindlalt vastu – kinnitades, et paanikaks ei olevat põhjust.

Põllumeestele aga tundub, et metssigade arv on tõusuteel ning iga aasta maadeldakse tõsiste kahjudega. Jahimehed tõdevad aga, et keelu tõttu ei saa mitmel pool püssi lasta.

Tõrvas on uue ilme saanud paiga uhkus: linna Tantsumäega ühendav, üle Õhne jõe viiv kaarsild.

Keskkonnainvesteeringute keskuse otsus jätab linna ilma rohkem kui 5000 eurost, kuna nende hinnangul on Valga prügila sulgemisel eksitud mitme seadusepunkti vastu.

Rõõmsamaks ja heledamaks said septembriks Sangaste lasteaias Kratila kaheksa ruumi, lisaks esiku- ja rätikukapid, radiaatorid ja siseuksed.

Tõrva kirik-kammersaali hiljutine mälestusüritus sarjast «Juured» oli pühendatud tantsijanna Helmi Keernikule, kes vanemas eas teenis leiba Tõrva kultuurimajas kütja ja riietehoidjana, ent juhendas ka laste taidlusringi.

Valgamaa meeste tervisefoorumil esinenud leidsid üksmeelselt, et lisaks aktiivsele liikumisele peaksid mehed leidma aega ka visiidiks arsti juurde.

Valgamaa inimeste oodatav eluiga sünnimomendil on aastataguse ajaga võrreldes terve aasta võrra lühenenud. Näitaja on halvem kui teistel maakondadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles