Valgamaalt pürgib laulu- ja tantsupeole ligi 70 kollektiivi

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja tantsupidu Tallinnas
Laulu- ja tantsupidu Tallinnas Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Valgamaalt taotleb 2014. aasta laulupeole pääsu 26 kollektiivi ning tantsupeole 40, rahvamuusikuid kolme kollektiivi jagu.

Eesti Laulu- ja  Tantsupeo SA kommunikatsioonijuhi Sten Weidebaumi sõnul on Valgamaalt registreerunud kollektiivide arv võrreldav Saare-, Põlva- ja Läänemaa näitajatega.

«Laste- ja noortekollektiive on hetkeandmete põhjal registreerunud umbes 37 ja täiskasvanute omi umbes 32,» sõnas Weidebaum.

«Eestis tegutsevatele kollektiividele on registreerimine lõppenud ning käib andmebaaside korrastamine: parandatakse näpukaid, topeltregistreerimisi ja muud,» ütles Weidebaum. Tema sõnul pürgib üle vabariigi peole hetkeseisuga 2381 kollektiivi, neist ligi poolteist tuhat laste- ja noorte- ning umbes tuhat täiskasvanute gruppi.

Weidebaum rõhutab, et tegu on esialgsete andmetega. Kõik, kel registreerimise osas veel mingeid küsimusi, peaksid pöörduma programmitoimetaja Vaike Rajaste poole, kontaktid leiab Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA kodulehelt.

Väliskollektiivide, sealhulgas väliseesti gruppide registreerumine algab novembris.

Copy
Tagasi üles