Valga osutus meistrile parajaks pähkliks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga/Maks & Moorits (rohelistes särkides)
Valga/Maks & Moorits (rohelistes särkides) Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeva õhtul toimus koduses G4S korvpalli meistriliigas kohtumine, kus valitsev Eesti meister Kalev/Cramo võõrustas Valga/Maks & Mooritsa meeskonda, teatas Eesti korvpalliliit. Peatreenerita mänginud Valga osutas Kalevile suurt vastupanu, kaotades lõpuks vaid kuue punktiga.

Mängu algus oli tasavägine. Kalev üritas pidevalt eduseisu suurendada, kuid Valga võitles väga südilt ega lasknud Tallinna meeskonnal vahet kasvatada. Esimesele pisikesele pausile mindi Kalevi 19 : 14 eduseisul.

Teisel veerandil läks Valga aina paremasse hoogu, mängides meeskondlikult, see tõi neile ka edu. Nagu varasemaltki proovis Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa mängitada ka nooremaid mängumehi. Valga kasutas seda edukalt enda kasuks ära ning poolajaks olid ees juba nemad 33 : 32.

Pärast riietusruumist tagasitulekut jätkus Valga hea hoog. Mehed mängisid suure südamega ning Kalev oli nende vastu tõsisest raskustes. Kuusmaa hoolealuste mäng kärises kohati nii kaitses kui rünnakul ja viimasele veerandile mindi vastu Valga 53 : 48 juhtimisel.

Otsustaval kümnel minutil pani aga Kalev/Cramo oma kogemused ja pikema pingi maksma. Hakati tihedamalt kaitses peale käima, sundides Valga mängijaid eksima ning võeti Valga üle raske 75 : 69 võit. «Lõpus oli neil jõudu rohkem. Arvan, et eks nad rohkem valmistusid juba homseks kohtumiseks, kuid kaotus on kaotus,» leidis Valga/Maks&Mooritsa peatreeneri kohuseid täitnud Heiko Rannula.

Üleplatsimees oli 24 punktiga Kalevi kapten Gary Wilkinson. Gert Dorbek toetas teda 15 ning Tanel Sokk 11 punktiga. Valga resultatiivseim oli kolm kaugviset tabanud Timo Oja 17 punktiga. Raitis Grafs lisas 14, Edgars Cunda 12 ning Scott Grim 10 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles