Valgamaa lasterikkad pered saavad riigilt tuge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium eraldas KredExile lasterikaste perede eluasemetingimuste parandamise toetamiseks 2009. aastal riigieelarvest 46,3 miljonit krooni lisaraha. Summa sisse on arvestatud ka toetuselt tasutav tulumaks.


Valgamaalt saab toetust 24 peret, kokku eraldatakse neile üle 2,5 miljoni krooni, ütles Valgamaalasele KredExi meedia- ja kommunikatsioonispetsialist Kristina Samra. Eestis kokku rahuldatakse 336 pere toetusetaotlus. Keskmine toetussumma on 98 000 krooni.

Kõige rohkem rahuldati seekord taotlusi Harju maakonnas (42), järgnevad Pärnu- (34) ja Tartumaa (31), lisas ta.

2008. aasta taotlusvoorus laekus pea kolm korda rohkem taotlusi kui oli eraldatud raha nende rahuldamiseks. Vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministri käskkirjale rahuldatakse hindamise tulemusel seatud paremusjärjekorras 2008. aasta voorus rahuldamata taotlused, kuni raha jätkub.

Seoses rahanappusega alandati maksimaalne toetussumma vähemalt nelja lapsega peredel 100 000-le ja kaheksa või enama lapsega peredel 200 000 kroonile. Mullu olid vastavad summad 160 000 krooni ja 320 000 krooni.

Toetuse saajate hulgas oli ka 22 peret, kelle keskmine maksustatav tulu (välja arvatud vanemahüvitis) oli 2006. ja 2007. aastal null krooni. Kõige lasterikkamates abi saavates peredes (Pärnumaal ja Valga linnas) kasvab üheksa kuni 19aastast last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles