Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Tõrva neidudekoori edu tõstis Tõrva mainet. Kodulinn tervitas öösel koju saabunud koori ilutulestikuga, noortel on veel ees palju huvitavat. Lisaks loe, mida arvavad neidude esinemisest Tõrva gümnaasiumi direktor Ivar Hanvere ja WAF-koori esindaja. Samuti avaldavad neiud tänu oma toetajatele.

Esmaspäeval, 4. mail võttis päästeteenistus vastu 13 uut päästetööde juhtimiseks mõeldud maasturit. Ühe neist saab päästeameti teatel enda käsutusse ka Valga päästekomando.

Juhtkirjas arutleb Valgamaalane selle üle, mis võiks iseloomustada mõttetalgutel osalenud inimesi?

Lüllemäe kultuurimaja korraldas kolme maakonna parimate ansamblite päeva, kus esines kaksteist gruppi, neist pooled Valgamaalt. Žürii valis välja need, keda autasustati meenega.

Eesti Naisliit valis 12. korda aasta ema ning austava tiitli pälvis esmakordselt valgamaalane - Maie Niit Otepää vallast.

Valga korvapallimeeskond pääses Eesti nelja parima sekka.

Miks Vabaduse kohvik Valgas uksed sulges?

Laupäeval, 2. mail laekus politseile mitu teadet selle kohta, et Valga linnas elavatele inimestele on helistanud vene keelt rääkinud isikud, kes püüdsid välja petta raha, kuna nende omastega olevat Leedus liiklusõnnetus juhtunud. Teateid sellistest kõnedest tuli veel ka eile. Politsei manitseb inimesi ettevaatlikkusele.

Valgamaal jätkuvad kulupõlengud. Laupäeval, 2. mail said päästjad väljakutse Otepää valda Tõutsi külla, kus nad aitasid elanikel kulu-ja prahipõlengut kustutada. Ilmajaama andmeil püsib Valgamaal äärmiselt suur tuleoht.

Muuseumiveerult saab lugeda, et laupäeval, 16. mail toimub üle-eestiline muuseumiöö teemal «Öös on asju». Eestis on siis külastajaile tasuta avatud 75 muuseumi, kus ainult sel ööl näeb erilisi ja huvitavaid museaale, mida tavaliselt ekspositsioonis ei ole. Toimub erinevaid üritusi (vt www.muuseum.ee).

Kultuuriküljel on ülevaade Valgas mais toimuvatest kultuuriüritustest.

Antakse põhjalik ülevaade mõttetalgutest Valgamaal, kus mõeldi 1. mail ligi 20 mõttekojas. Kõlama jäi, et maakogukondades on ilmselt olulisim küsimus noorte maale tagasi saamine. Sooglemäe talus peetud mõttekojas osales ka vabariigi president.

Juba mullu 1. detsembril Valgas Tartu tänaval kinni pandud Reinu Pizza kiosk tekitab siiani naabermajade elanikes nurinat.

Värskelt tuli trükist Hummuli kirjamehe Elmar Orava neljas mälestuste- ja tähelepanekuteköide «Taas lapsepõlvemaile». Teos mõjub Hanno Valdmanni sõnul võluva ja värskena.

Väikese Emajõe ääres mändide alla peitunud Greete motell on pärast värskenduskuuri jälle lahti. Ühe uuendusena saab sealt suvel laevaga jõele piknikule sõita. Selgitusi jagab Aleksander Tammert.

Valgas korraldatud prügikoristuse talgupäeval osales üle 70 inimese. Kahel päeval pääses ka tasuta prügimäele ning seda võimalust kasutati väga aktiivselt. Prahti toimetati prügilasse kordades rohkem kui mulluse üle-eestilise kampaania ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles