Laulu- ja tantsulapsed lustisid külmas ja vihmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval, 14. mail pidas Valga gümnaasium laulu- ja tantsupidu. Nii külma ilma nagu seekord, pole selle peo ajal veel olnud. Alguses sadas veel ka vihma, kuid esitamata jäi vaid popurrii Raimond Valgre lauludest noortekoori esituses. Koolipere peost ei loobunud ja suutis vaatamata kõigele isegi lustida.

«Küsisin lastelt, mis me teeme, kas läheme koju ja jätame peo ära või hakkame tantsima. Lapsed polnud nõus pidu ära jätma,» rääkis 1. klassi õpetaja Virve Sinisalu. «Näete, tantsisime vihmapilved laiali. Vaadake, kui rõõmsad nad on!»

Rõõmsad olid ka suuremad lapsed. Reet Laanoja dirigeeris oma koore sütitavalt ja vahel lausa tantsiskledes ning tema säde kandus ka lauljateni.

Tantsijad aga ei hoolinud märjast ja porisest asfaldist, vaid heitsid ka pikali, kui tants nii ette nägi. Kõik esinejad trotsisid halba ilma ja tegid kõike nii, nagu oli laval esinemiseks õpetatud - vähimagi allahindluseta.

Publikut oleks võinud rohkem olla, ilmselt ei tahtnud paljud just koerailma tõttu õuepeole minna.

Kooli juhtkond andis peo alguses lastele korralduse, et nad viibiksid koolimajas, jooksid seal kuuma teed ja tuleksid välja vaid esinemise ajaks, et vältida külmetumist. Pealtvaatajad seisid ümber esinemisplatsi, jättes vihmamärjad pingid ja toolid tühjaks.

Kahetunnise kava lõpetas muusikalitrupp lauluga «Ei saa hoogu peatada», mille sisu oli ka tegelikkuses näha. Direktor Raimond Luts pidas lühikese tänukõne ja lubas, et järgmisel aastal korraldatakse pidu juunis, lootes, et selleks ajaks on ilmad soojemaks läinud. Kõigile seekord kohaletulnuile oli ta aga valmis vapruse medali andma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles