Valgamaa tantsijad kogunevad Otepääle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Valgamaa tantsupidu Tõrvas.
Eelmise aasta Valgamaa tantsupidu Tõrvas. Foto: Sirli Homuha

Laupäeval, 23. mail toimub Otepääl Tehvandi suusastaadionil Valgamaa tantsupidu. Sellest võtab osa 51 kollektiivi ja ligikaudu 800 esinejat.


Üritus algab kell 17.30 tantsupeotule süütamisega Eesti lipumuuseumi esisel platsil. Sümboolselt läidetakse tõrvik eelmise aasta tantsupeo tulest, mis Tõrvast pidulikult kohale toimetatakse.

Seejärel suundub tantsupeo rongkäik läbi linna Tehvandi suusastaadionile, kus kell 18 Valgamaa tantsupidu alguse saab.

Rongkäiku saadab Pühajärve puhkpilliorkester Arno Antoni dirigeerimisel.

Seoses tantsupeo rongkäiguga on kella 17.30-18 Otepääl suletud Hurda ja Tartu maantee ristmik, fooriga ristmik, Lipuväljaku ja Pühajärve tee ristmik, Valga maantee ja Lipuväljaku ristmik ning Tehvandi ristmik.

Enne tantsupeo algust kell 16.30 võtab Valga maavanema ülesannetes olev Kalev Härk Otepää kultuurikeskuses vastu tantsupeol osalevate kollektiivide juhid, et neid üritusel osalemise eest tänada.

Tantsupeo üldjuhid on Valdeko Kalamees, Angela Toome, Kaire Ojavee ja Ulvi Riitsalu. Üritusele panevad õla alla Valga maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp, Valgamaa omavalitsuste liit, Rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskus, Otepää vallavalitsus, Otepää gümnaasium ja teised Otepää piirkonna asutused.

Valgamaa tantsupidude traditsioon on olnud üpris pikaajaline. Tantsupeod koos laulupidudega toimusid aastaid Valga laululaval. Pärast selle lammutamist on neid peetud Otepää ja Valga staadionil ning Tõrvas Tantsumäel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles