Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Aastas tehakse Valgas umbes pool tuhat hoiatust räämas ja koli täis tassitud kruntide eest. Linna pole puhtana hoidnud ka koristustalgud või -kampaaniad.

Maavalitsuses avatakse Europe Directi Valgamaa infopunkt, kust peaks saama senisest rohkem teavet Euroopa Liidu kohta.

Arvamusküljel leiab linnaametnik Meeli Tuubel, et tänaseks oleme jõudnud olukorda, kus korralikul Eesti perel ulatub eluasemelaenu lõpptähtaeg aega, mil ennustuste kohaselt oleme kolm maailmalõppu üle elanud ja dinosaurused tatsavad taas ringi.

Juhtkirjas tõdetakse, et maailma tähtsamatest usunditest peaks iga lapski midagi teadma - kas või selleks, et mitte lasta end hullutada fanaatikutel, keda iga religiooni või usulahu järgijate seas leidub.

Paljudele pärnakatele mõjus külma dušina teade, et Neeme Järvi suveakadeemia kolib Lõuna-Eestisse. Maestro väitel tingis otsuse eelkõige siinne õhkkond.

Tõrva tänavatel eksles põder, kes kadus püüdjate käest kui tina tuhka.

Küsimus-vastus: Mida põnevat pakuvad Otepää lipumuusem ja suusamuuseum pühapäeval, 31. mail? Vastab Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova.

Valga praostkonna juhtide aastakoosolekul Otepääl käsitleti nii eetilisi kui rahaprobleeme. Teiste hulgas sai sõna ka poliitik ja ajaloolane Mart Laar. Ärevaks tegi kohaletulnuid, et mullu surnud kirikuõpetaja pere võib kodust ilma jääda.

Neljandalt leheküljelt leiab traditsioonilise ürituste kalendri 24tundi.

Lammutati Valgas J. Kuperjanovi tänava ääres seisnud hoone varemed. Kirikul, kellele hoone kuulus, polnud maja kordategemiseks paraku jõudu. Maja ajalugu oli aga üsna salapärane.

Lisaks leiab viiendalt küljelt ülevaate teistest lehtedest.

Palavusega tuleb eelkõige kroonilisi haigusi - näiteks kõrgvererõhutõbe ja südamehaigusi - põdevatel inimestel olla väljas liikumisel ettevaatlik, manitseb tervisekaitseinspektsioon. Antakse ka teavet UV-kiirguse kohta.

Lähenev suvi pakub huvilistele võimalusi end täiendada. Näiteks Tartu Ülikool pakub oma kümnendal suveülikooli hooajal õpivõimalust kõigile, kes soovivad ennast töö- või huvialaselt arendada.

Lahendada saab ristsõna, sudokut ning lugeda nalju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles