Lahenenud on sadu liiklusmuresid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alates juunist, mil politsei liiklusliin 14900 üleriigiliselt tegevust alustas, on lahendatud enam kui 630 teataja liiklusalane mure. Sekka on saadud palju positiivset tagasisidet, et selline telefoniliin üle Eesti ellu kutsuti.


Näiteks helistas eile, 11. juunil politsei pressiesindaja sõnul liiklusliinile tallinlanna, kes tundis heameelt selle üle, et ka tema kodukandis on võimalik nüüd liiklusturvalisust liiklusliini kaudu parandada.

«Rikkujaid on jäänud märgatavalt vähemaks. Nüüd piisab, kui lähed rikkuja juurde, juhid tähelepanu eksimusele ja teed näo, et helistad liiklusliinile. Kohe hakatakse korralikuks. Kardan vaid, et kui see projekt ainult septembrini kestab, muutub varsti kõik selliseks nagu enne. Vaja on, et liiklusliin tegutseks aastaringselt, eriti talvel. Tänan teid ja soovin jõudu vajaliku asja tegijaile,» rääkis naine liiklusliini operaatorile.

Statistika näitab, et suur helistajaaktiivsus on juunist alates olnud liiklusliinile nii Lõuna- kui Põhja-Eestis. Samuti on liiklusliin aidanud kaasa väljaspool Eestit tekkinud mure lahendamisele.

Nii helistas eile liiklusliinile tartlanna, kelle mees töötab Soomes. Viimane märganud, et ehitatava maja juurde on liiglähedale pargitud liigkallis Eesti registreerimisnumbriga sõiduk ning palus naisel ühendust võtta liiklusliiniga.

Välistamaks, et ehitusjärgus oleva maja katuselt midagi hinnalisele sõidukile kukub, võttiski liiklusliini operaator ühendust Soomes paikneva autoomanikuga ning masin sai ümber pargitud.

Üleriigilisele liiklusliinile 14900 oodatakse iga päev kell 7.00-19.00 teateid kergematest liiklusrikkumistest, mis ei nõua politsei operatiivset sekkumist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles