Tuul lõõtsub lähipäevil tugevalt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugevamad tuuleiilid võivad kahju teha ka metsale.
Tugevamad tuuleiilid võivad kahju teha ka metsale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 13. juunil liigub üle Eesti itta kõrgrõhuvöönd. Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi teatel sajab kohati hoovihma. Puhub nõrk lõuna- ja edelatuul, õhtul see saartel tugevneb. Õhutemperatuur on päeval 17..22°C.

Reedeks areneb Skandinaavia keskosa kohal madalrõhulohus uus osatsüklon ja see liigub kiiresti edasi kirdesse. Eesti jääb madalrõhkkonna lõunaserva.

Reedel on seetõttu pilves selgimistega ilm ja sajab vihma. Tugevam ja tihedam on sadu Pärnu-Kunda joonest lääne pool. Lõuna- ja edelatuul tugevneb öösel 5-11 m/s, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s, päeval kuni 18 m/s. Sooja on öösel 10..16, päeval 18..23, saartel ja läänerannikul 13..17°C.

Laupäeva päevaks jõuab tsükloni kese juba Valgele merele. Kohati sajab veel vähest hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 7-12, puhanguti 15-18 m/s, pealelõunal tuul nõrgeneb. Sooja on öösel 9..14, päeval 15..20°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles