Valgamaa tantsijate teine päev Tallinnas oli tegus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa tantsupidu 2009
Valgamaa tantsupidu 2009 Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeval, 30. juunil saabusid Valgamaa tantsijad laulu- ja tantsupeole Tallinna. Tänaseks on möödas teine proovide päev Kalevi staadionil ja teistel väljakutel. Emotsioonid on pingutuserohketest tundidest hoolimata väga head.

 

Vaatamata palavale ilmale on proovid kulgenud plaanipäraselt ja täie usinusega.
Tõrva gümnaasiumi noorte tantsurühma juht Valdeko Kalamees sõnas, et kõik gümnaasiumiastme rühmad on väga hästi valmistunud ja tantsivad suure kuraasi ning lustiga.

«Näiteks täna (eile - toim.) lõpetas liigijuht Linda Pihu proovid abiväljakul tund aega varem ära, sest rühmad on juba peoks valmis,» rääkis Kalamees.

«Hästi tore ja meeldejääv päev oli, täna sai ka tantsupeo kava valmis,» rääkis Otepää gümnaasiumi noorte segarühma liige Toivo Tammekivi. «Öömaja meeldib ka väga.»

Otepää gümnaasiumi noorte segarühma poisid märkisid ära, et kõige enam meeldib neile meestetants, kuid seda tänavusel suurpeol kahjuks tantsida ei saa.

Segarühma juhendaja Kaire Ojavee lausus oma rühmaliikmete kohta, et nemad lähevad peole juba neljandat korda ja on sedavõrd kogenenud tantsijad, et juhendajat ei olegi kaasa vaja.

«Kõige sirgem rivi väljakul oli meie noortel,» kinnitas Ojavee.
Segarühma poisid hüüdsid seepeale, et tegelikult on neil juhendajaga väga vedanud.
Kolmapäeval, 1. juunil saabus Tallinna ka esimene rahvamuusikaansambel Valga maakonnast - Jauram.

25. laulu- ja 18. tantsupidu «ÜhesHingamine» kestab 2.-5. juulini. Täna algusega kell 15 leiab Raekoja platsil aset pillipidu nelja rahvamuusikakollektiivi ja tuntud kanneldaja Ilmar Tiidebergiga. Pillipeole järgnevad kolm tantsupeo etendust «Meri» ja kaks päeva kestev laulupidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles