Laulu- ja tantsupeo juhatas sisse pillipidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavamüüja
Kavamüüja Foto: Liina Muru/Valgamaalane

Valgamaalt osalesid eile pillipeol neli rahvamuusikakollektiivi ja Ilmar Tiideberg. Pillipidu toimus Tallinna raekoja platsil, kuhu oli kogunenud palju rahvast.

Pinke oli raekoja platsil vaid mõnikümmend rida, kuid see rahvast ei heidutanud ning istuti kaasavõetud pinkidel ja äärekividel.

Ka lavaäärsed kohvikud olid rahvast pungil täis, sest  sealt avanes hea vaade lavale.

Rahva seas liikusid noored, kes müüsid laulupeo kavasid ning raamatuid. Raamatud olid populaarsed ning noortel oli tööd kuhjaga. Pealtvaatajate seas võis näha palju rahvariietes inimesi.

Muidugi kandsid neid esinejad, kuid palju oli rahvariideseelikuid näha ka pealtvaatajate hulgas. Rahvariietes inimesi võis näha kogu vanalinnas ning ka Viru keskuses. Kogu Tallinn on laulu- ja tantsupeo hõnguline.

Kuigi suurem osa Valgamaa koore jõuab Tallinnasse alles täna, on töö laulukaare all juba täies hoos. Neljapäeval tegid laulukaare all proove valikkoorid, kelle harjutuspäev õhtuni kestis.

Ka laulupeo toitlustajad ja meelelahutajad panevad platsile juba üles telke ja muud vajalikku. Mõnedes telkides oli juba neljapäeval müügil maasikaid ja šašlõkki ning ostjatest puudust ei tulnud.

Peoplats oli täis osalejaid, korraldajaid, ehitusmehi ja ka turiste, kellele praegu veel sissepääs tasuta on. Laulupeo vaatajate tarbeks mõeldud toole ja pinke panid paika Tallinna linnamalevlased, kellele jätkus tööd õhtuni. 

25. laulu- ja 18. tantsupidu „ÜhesHingamine" toimub 2.--5. juulil Tallinnas. 3. juulil on tantsupeo esimene etendus, 4. juulil on rongkäik ja laulupeo esimene kontsert ning tantsupeo teine etendus, 5. juulil toimub tantsupeo kolmas etendus ja laulupeo teine kontsert. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles