Otepää muusikagurmaanid said nautida lummavat vaikust

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi suveakadeemia lummavad lõppakordid Otepää kirikus
Neeme Järvi suveakadeemia lummavad lõppakordid Otepää kirikus Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Eesti noorte keelpilli- ja orkestrimängukursus ning Neeme Järvi suveakadeemia lõppkontserdid Otepää kirikus pakkusid muusikahuvilistele nii suurepäraseid etteasteid kui lummavat vaikust.

„Neljapäevaõhtune öökontsert kirikus algas tuledesäras, ent õhtu edenedes kustusid suured tuled ja lõpuks põlesid vaid muusikute nootide väikesed valgustid. Muusikaga koos hääbusid ka tuled. See vaatepilt ja need helid olid nii lummavad... Kogu kirik mattus südaööl lõpuks nii pimedusse kui vaikusesse. Ligi paar minutit võis see vaikus kesta. Kordumatu elamus..." jutustas Silvia Mägi lummavast ja rabavast öökontserdist.

Reedeõhtused klassikatunnid koos üle-eestilise noorte sümfooniaorkestriga möödusid samuti tõusvas joones, ent ei lõppenud tähendusliku vaikusega vaid marulise aplausiga nii Neeme Järvi orkestridirigeerimise meistrikallist osavõtnutele, kes kordamööda dirigeerides oma oskusi näitasid, vaid ka maestrole endale.

„See oli Otepää muusikaelule üks suurepärane nädal. Nii kõrgetasemelist muusikat ei saa siin just väga tihti nautida. Olen vaimustunud!" ei varja oma emotsioone Otepää muusikakooli õpetaja Lii Peterson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles