Tartu rattamaratonil tuli kolmikvõit Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rattamaraton. Stardiala Otepääl.
Tartu rattamaraton. Stardiala Otepääl. Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Pühapäeva hommikul kell kümme startis Otepää Tehvandi staadionilt 12. Tartu rattamaraton.

Esimesed startijad alustasid 89km pikkust rada, kell 13 läksid teele 40km läbijad.

Udune algus Tehvandi remondijärgus oleval staadionil läks viperusteta, mõne minutiga said kõik üle kolme tuhande startija minema.

Pikale ja mitte kergele rajale suundusid vanad tuttavad talviselt suusamaratonilt - pehmed ja karvased olid platsis ka seekord.

Tartu rattamaratoni võitis Allan Oras, teine ja kolmas koht vastavalt Kalle Kriit ja Caspar Austa, neljanda koha võitles välja Raido Kodanipork ja viiendaks sõitis end vanameister Jaan Kirsipuu.

Naiste paremusjärjestus: 1. Gunn-Rita Dahle Flesjå Norrast (üldarvestuses 83.), 2. Maia Moszowska Poolast (93.), 3. Ivanda Eiduka Lätist (122.). Eestlannadest esimene Maaris Meier jäi neljandaks.

 Esmakordselt Tartu Rattamaratonide ajaloos viidi ühtlasi läbi Euroopa meistrivõistlused maastikurattamaratonis. Rajal olid koos nii harrastussportlased kui tippratturid kokku 18 riigist.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles