Riigieelarvesse on raha laekunud mullusest rohkem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Peeter Langovits

Septembri lõpuks oli maksu- ja tolliameti andmetel riigieelarvesse laekunud 46,5 miljardit krooni ehk 73,3 protsenti eelarves planeeritud maksutuludest. Makse tasuti septembris 5,1 miljardit krooni.


Eelmise aasta üheksa esimese kuuga laekus riigieelarvesse 52,8 miljardit krooni ehk 71,8 protsenti eelarves planeeritud maksutuludest.

Septembri lõpuks on kehtiva, 2009. aasta riigieelarvega võrreldes maksude alalaekumine süvenenud, mida oli ka suvehooajast tulenevate ühekordsete mõjude taandumisel oodata.

Peamised riskikohad on jätkuvalt sotsiaal- ja käibemaksu laekumine, mille puhul isegi ühekordsed negatiivsed mõjud aastaseid laekumisnumbreid oluliselt vähendada võivad.

Septembri maksulaekumises kajastub halvenenud olukord tööturul, millest tulenevalt võib ka järgmistel kuudel oodata maksulaekumise püsimist ligikaudu samal tasemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles