Vallavanem pelgab maksumaksjaid Tallinnast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Palloson
Andres Palloson Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Valgamaa väikseima, Õru valla vallavanem Andres Palloson leiab, et üleskutse elada Tallinnas, aga maksta makse väikevallas, võib vallale kasu asemel hoopis kahju tuua, kirjutab Õhtuleht.


Üle 360 pealinna valimistulemustes pettunud inimese on liitunud Tallinna ärimehe Kaarel Mikkini asutatud diskussioonigrupiga «Tallinn aitab? Aitab Tallinnast!». Veebi suhtluskeskkonnas Facebook käiva diskussiooni mõte on ärgitada tallinlasi end mujale sisse kirjutama, jätta nii pealinn maksurahata ja toetada sellega hoopis mõnd väikevalda. Reaalset kolimist grupiga liitunud ei plaani.

Poole tuhande inimesega Õru vallavanem Andres Palloson toob välja idee kitsaskohad. Ta märgib, et näiteks 15 000 krooni teeniv inimene toob aastas vallakassasse 20 520 krooni. Kui valda sissekirjutanud uutel maksumaksjatel juhtub aga olema kaks last, kellest üks käib lasteaias ja teine koolis ning pere elab tegelikult Tallinnas, peab vald linnale nende laste eest maksma.

Pallosoni sõnul maksab Tallinna koolikoht Õru vallale 11 000 krooni aastas ja koht lasteaias 31 824 krooni. Kokku läheb kahe lapse koolitamine vallale maksma ligi 43 000 krooni aastas.

Samas kinnitab Palloson, et idee enda vastu pole tal midagi, ja kui keegi tahab oma maksudega valda toetada, sealjuures valla väljaminekuid suurendamata, takistusi talle ei tehta. «Ka tühje kortereid, kuhu inimesi sisse kirjutada, meil jätkub,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles