Avati Otepää gümnaasiumi renoveeritud õppekorpus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasium sai uue näo
Otepää gümnaasium sai uue näo Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Kolmapäeva õhtul avati piduliku kontsert-aktusega Otepää gümnaasiumi renoveeritud õppekorpus.

Rekonstrueerimistööde sees oli koolihoone kapitaalremont ja uue sisustuse muretsemine.

Vana õppekorpuse klassid on täielikult uuendatud. Laiendatud on söögisaali, kus on 250 istekohta.

Gümnaasium on saanud kaasaegse aula, kus mitmete võimalustega esitlustehnika, mis võimaldab korraldada konverentse kuni 400 inimesele.  Õpilasi ootab arvuti- ja keeleklassides uus tänapäevane info- ja kommunikatsioonitehnika. Täielikult on rekonstrueeritud kõik kanalisatsiooni-, elektri- ja muud süsteemid.

Koos koolimajaga on uue hingamise saanud ka vanas õppekorpuses rippunud tuntud kunstniku Kalju Polli maal „Pidu Pühajärve ääres", mida restaureeriti. Maal kingiti Otepää gümnaasiumile 1.septembril 1961. aastal Elva Rajooni Täitevkomitee poolt, kui avati toona uus koolimaja. Viie meetri pikkune ja kahe meetri kõrgune koloriitne õlimaal kujutab rahvapidu Pühajärve ääres, ning on üheks ilmekamaks näiteks kunstniku loomingus.

Otepää gümnaasiumi rekonstrueerimise maksumus oli 19 miljonit krooni, millest enamuse kattis KOIT-kava projekt, Otepää valla omaosalus oli 3,6 miljonit krooni.  Ehitustöid teostas AS Koger & Partnerid.

Pidulikul avamisel viibis üle 400 huvilise.

Copy
Tagasi üles