Selgus aasta keskkonnategu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnateo auhindade võitjad
Keskkonnateo auhindade võitjad Foto: Ardo Kaljuvee

Reede õhtul andis keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus üle auhinnad ja tänukirjad neile, kes mulluste tegude eest keskkonnavaldkonnas parimaks osutusid. «2013. aasta parimate ampluaa on erkordselt lai: linnuvaatlusest õlijäätmete puhastamiseni ja rohelisest lasteaiast moefirmani välja,» ütles minister Keit Pentus-Rosimannus.

Aasta keskkonnategu 2013 konkursile laekus tänavu 16 projekti, mis esmakordselt pandi ka avalikule hääletusele. Kandidaatide seas oli ka Tõrva linna veemajandusprojekt, mille teostas Tõrva Veejõud OÜ. Linn sai tööde käigus uue reoveepuhastusjaama, kuhu suunati kogu Tõrva reovesi. Projekti käigus suleti ka kõik biotiigid, millest varasemalt suubus reovesi Õhne jõkke.

Tööde tulemusena paraneb nii Õhne jõe kui kogu selle jõgikonna, aga ka Võrtsjärve elukeskkond, samuti Tõrva linna elanike heaolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles