Kõlasid laulud ja särasid silmad

Arnold Looga
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellenurme kõhutantsijad
Hellenurme kõhutantsijad Foto: Arnold Looga

Ansamblite ülevaatused olid nõukogude ajal ühed isevärki ettevõtmised. Kokkulepitud päeval tulid vastava piirkonna asjaarmastajatest taidlusfanaatikud kokku, et siis žüriiliikmete ees kirevates rüüdes esinedes „dabro“ välja teenida.

Kellel vedas, sai järgmisse vooru, kel mitte, sel oli nüüd terve aasta aega järgmine Dunajevski lugu selgeks õppida. Aga üks oli kindel – kui piinlik osa möödas oli ja süldilauale juba tõsisemalt pihta oli pandud, läks üldise vennastumise käigus lahti tants ja trall, mis lõppes alles hommikutundidel.

Laupäevane Valgamaa vokaalansamblite päev Puka rahvamajas oli kindlasti kunagiste ülevaatuste loogiline järeltulija. Ainult et kui kunagi ammu toimusid sellised üritused mitmes voorus ja näiteks Brežnevi viimse kolksatuse aastal Jõhvis lausa kolme erineva žüriikomplekti taktikepi all (taidlusgruppe oli lihtsalt nii palju), siis nüüd ootasid oma võimalust kaheksa vokaalansamblit, igaüks kahe lauluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles